57102fer-.jpg
57102fer-.jpg © bilmagasinet.dk

Trackday-pakke til Ferrari 599

Genève: Ferrari-bossen viser også Scuderia Spider 16M og kørende F1-laboratorium

2. marts 2009 af Steen Bachmann

Ferraris præsident Luca di Montezemolo præsenterer to mindre, men interessante nyheder i Genève: En Handling GT Evoluzione (HGTE) Package til Ferrari 599 GTB Fiorano og debut for et kørende laboratorium kaldet 599XX.

Montezemolo gemmer de tekniske specifikationer på track day-pakken til 599 GTB til pressekonferencen tirsdag kl. 10, men der vil minimum være tale om justérbare dæmpere, strammere fjedre, mulighed for keramiske bremser og lavere vindmodstand. Optimeret programmering af bilens ECU sikrer en hurtigere speederrespons samt hurtigere gearskifte. Udstødningssystemet og lydbilledet har også gennemgået ændringer.

Udgangspunktet er ikke ligefrem en sløv bil: 599 GTB har 6-liters V12-motor fra Enzo Ferrari med udvalgte komponenter i titanium. Motoren yder her 700 hk ved 9.000 o/min.

599XX skifter gear på 60 millisekunder, men Ferrari har endnu ikke opgivet bilens  præstationer. Den er målt til en omgang på Pista di Fiorano på 1.17 minutter, hvilket er sekunder hurtigere end Ferrari Enzo.

599XX er et kørende teknologisk laboratorium. Bilen er udstyret med seneste teknologi fra Ferraris formel 1-team, og målet er at udvikle ny teknologi og praktisk anvendelse af F1-teknologi i gadebiler.

599 GTB Fiorano med GTE-pakken vil fremstå i en ny 3-lags metallak i farven Rosso, mens 599XX vil matche Ferraris formel 1-vindende bil fra 2008, der også vil stå på standen. Øvrige biler på Ferrari-standen:

  • Scuderia Spider 16M med Grigio Titanio-indtræk
  • 430 Scuderia i Rosso Corsa
  • Ferrari California i Nero Metallizzato med Sabbia-indtræk
  • 612 Scaglietti

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.