Ferrari 166 Inter Coupé
Ferrari 166 Inter Coupé© Talacrest

Tøm sparegrisen! Ultra-sjælden Ferrari er sat til salg

Den er én af kun 29 gade-Ferrarier, som blev produceret i 40'erne, og inden denne bil havde Ferrari kun lavet 10 biler nogensinde.

15. august 2016 af Mathias Brandt

Det er almindelig kendt, at gamle Ferrari’er fra 50- og 60’erne er ufatteligt eftertragtede. Priserne på de vildeste eksempler, som Ferrari 250 GTO, er over 200 millioner danske kroner.

Nu kan de vandvittige samlere få fingrene i noget endnu mere sjældent – nemlig en Ferrari fra 40’erene – helt præcist 1949.

Ferrari lavede deres første gadebil tilbage i 1947 og frem til 1949 producerede de kun 29 biler i alt. 

© Talacrest

Det er en Ferrari 166 Inter Coupe, som er kommet til salg hos den engelsk forhandler Talacrest

Bilen har chassis-nummer 21, hvilket kan virke lidt underligt, eftersom bilen er nummer 11 i rækken af gadebiler fra Ferrari. Men dengang var Ferrari ikke så hysteriske med at nummerere deres biler i kronologisk rækkefølge.

Bilen blev tilbage i 1949 bygget i samarbejde med Stabilimenti Farina som var drevet af Giovanni Farina. Han er sjovt nok storebror til manden som grundlage det verdenskendte designstudie Pininfarina, Batista Farina. 

Under motorhjelmen på denne 166 Inter ligger en 2-liters V12 motor, som yder overskuelige 90 hestekræfter og er drevet af en 5-trins gearkasse, som på den tid var noget af et tekniske mesterværk fra Ferrari.

Takket være en meget let rørgitterramme vejer den lille Ferrari under 1000 kilo, så helt langsom er den ikke, og lydsporet for den lille 12-cylindrede bil er bestemt ikke dårligt.

Forhandleren oplyser ikke nogen pris, men det er helt almindelig ved sådanne biler. Der er heller ikke blevet solgt nogen på aktion de seneste mange år, så det er svært at sige noget præcist om prisen, men høj bliver den i hvert fald.  

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...