Formula Racing er et professionelt dansk racerteam stiftet af den danske importør af Ferrari og Maserati, Formula Automobile. Bahrain var teamets første løbsweekend i 2019-sæsonen.

© Formula Racing

Suveræn sæsonstart i Bahrain for dansk Ferrari-team

Danske Formula Racing sikrede sig tre sejre i årets første afdeling af Ferrari Challenge Europe

18. februar 2019 af Steen Bachmann


Formula Racing tog i weekenden hul på en ny sæson i mærkeserien Ferrari Challenge Europe.

Det danske team, som nu har hjemme i Formula-koncernens nye domicil i Lyngby nord for København, sikrede sig allerede i sæsonåbneren i Bahrain tre sejre samt yderligere podieplaceringer. Hele ni kørere med forskellige nationaliteter repræsenterede holdet, som dermed fortsat kan kalde sig for verdens største Challenge-team.

Italiener kørte sejr hjem for Formula Racing

Det var Formula Racings nye italienske profil, Louis Prette, som satte dagsordenen i weekendens sidste runde i den hurtigste Trofeo Pirelli-klasse. Et nyt reglement betyder, at startplaceringen i weekendens andet løb bestemmes af en kombination af kvalifikationen samt kørerens resultat i første løb. 

Trods en pole i kvalifikationen måtte Louis Prette grundet sin tredjeplads i første løb således starte fra anden række, men kæmpede sig suverænt tilbage på førstepladsen, hvor han også sluttede. Både lørdag og søndag tog den unge italiener, som debuterede i Challenge-serien i 2017, desuden prisen ‘Move Of The Day’ for sine spektakulære overhalinger.

Dansk debutant på sejrsskamlen

I Ferrari Challenge-seriens anden klasse, Coppa Shell, var libanesiske Tani Hanna flyvende fra start og sikrede en solid andenplads i lørdagens løb, som blev afviklet i aftenmørket. 

Også danske Peter Christensen brillerede i Bahrain, hvor debutanten, som deltog i Club Challenge-programmet i 2018 og dermed kørte sit første løb denne weekend, sikrede sig en sejr i søndagens løb.

Teamchef: Stærk indsats fra hele teamet

"Fantastisk at være tilbage på banen igen! Efter et stærkt 2018 har vi glædet os til at komme ud og forsvare vores resultater, og med en tidlig sæsonåbner har der været tryk på forberedelserne. Igen har teamet vist sig fra sin bedste side og leveret en enestående indsats. Vi deltager i Challenge-serien for at vinde, og en weekend med tre guldpokaler er bestemt godkendt. Især fantastisk at se vores nye kører Louis Prette gå så stærkt til stålet, mens Peter Christensen beviste, at man også kan tage en sejr i sin allerførste løbsweekend," lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

Ferrari Challenge 2019

Næste opgave for Formula Racing er anden afdeling af Ferrari Challenge Europe, som finder sted den 29.-31. marts i Valencia.

FERRARI CHALLENGE EUROPE 2019

15.-17. februar – Sakhir, Bahrain

29.-31. marts – Circuit de Valencia, Spanien

3.-5. maj – Red Bull Ring, Østrig

12.-15. juni – Le Mans, Frankrig

5.-7. juli – Nürburgring, Tyskland

27.-29. september – Imola, Italien

24.-27. oktober – Mugello Circuit, Italien

© Lars Krogsgaard

"Vi er et dansk team med kørere fra hele verden"

Hvad får en bilforhandler til at bruge et betydeligt beløb på at drive et racing-team? Vi spørger Allan Jørgensen, der er servicechef hos Formula Automobile og teamchef hos Formula Racing i Lyngby nord for København. 

Hvor mange biler og kørere har I?

"I 2018 havde vi ti kørere i Challenge-serien, hvor vi vandt et verdensmesterskab, et europamesterskab og det samlede teammesterskab. Derudover har vi haft kørere i testdagen Club Challenge som en slags indføring i Challenge-serien. Vi er et dansk team, men har kørere fra hele verden."

2018 Ferrari 488 GT3
2018 Ferrari 488 GT3


© Formula Racing


Hvad er idéen med at lade en Ferrari-forhandler drive et motorsportsteam?

"Ferrari og motorsport hænger uløseligt sammen, og som forhandler er det faktisk vores pligt at dyrke sporten – men samtidigt er det også vores passion. At vi kan tilbyde vores kunder uforglemmelige oplevelser, både som kørere og som tilskuere, og samtidig støtte unge danske talenter som Nicklas Nielsen, der vandt Challenge-mesterskabet i år, er blevet en del af vores samlede forretningsstrategi."

2019-sæson starter i Bahrain

I kørte 24-timers Le Mans i 2016 – skal I afsted igen i år?

"Det kræver, at vi vinder en plads først som i 2015, da vi tog titlen i European Le Mans Series. Det var et af teamets højdepunkter. Vi kører Ferrari Challenge igen i 2019 og starter allerede i Bahrain i februar."

Nicklas Nielsen Ferrari 488 GT3 Monza
Nicklas Nielsen i Ferrari 488 GT3 på Monza-banen

I alt sikrede Formula Racing – foruden Nicklas Nielsens sejr i VM-finalen – et kørermesterskab og et teammesterskab i årets Ferrari Challenge-sæson. Billedet her er fra finalen på Monza-banen.

© Formula Racing


Hvad gør Bil Magasinet-læsere, der vil ind i motorsport?

"Det er afgørende at vælge en serie, som har opmærksomhed fra de rigtige personer, hvilket Ferrari Challenge er et godt eksempel på. Derudover er det essentielt, at man har den rigtige rådgivning fra personer, som helt oprigtigt vil det bedste for køreren."

Hvad kan du tilbyde nye partnere fra dansk erhvervsliv?

"Formula Racing samarbejder med forskellige aktører i det danske erhvervsliv, hvilket vi er stolte af. Vi kan tilbyde synlighed over for et ekstremt købestærkt publikum i både Danmark og Europa og bestræber os på, at alle partnere føler, at de er med på holdet".

Allan Jørgensen, teamchef Formula Racing
Allan Jørgensen, teamchef Formula Racing

Allan er servicechef hos Formula Automobile og teamchef hos Formula Racing. 

© Lars Krogsgaard

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...