Lørdag kører kortegen fra Helsingør og nordpå langs kystvejen.

© Ferrari Owners Club Denmark

Største Ferrari-fest i Danmark nogensinde: Oplev mere end 180 biler i weekenden

Ferrari Owner's Club Denmark inviterer alle til at opleve nye og klassiske modeller, når ejere fra Danmark, Norge, Sverige og Finland viser deres biler frem

7. juni 2022 af Steen Bachmann

Ferrari Owner's Club Denmark inviterer alle til at opleve nye og klassiske modeller, når ejere fra Danmark, Norge, Sverige og Finland kører med i den største Ferrari-kortege herhjemme nogensinde. 

Det er Ferrari Owner's Club Denmark, som står bag det såkaldte Nordic Meet – og offentligheden er inviteret med til festen 10-11. juni 2022.

Nordic Meet vil også blive gæstet af den italienske ambassadør i Danmark, Luigi Ferrari, ligesom den danske importør af Ferrari og Maserati, Formula Automobile, medvirker til at skabe arrangementet.

Forventer op mod 200 biler

Hvad er status på tilmelding?

"Vi har 180 officielle tilmeldinger, så der bliver fuldt hus. Men da enkelte medlemmer møder op med mere end én bil, og den danske importør af Ferrari, Formula Automobile, også støtter op om arrangementet og supplerer med biler til vores Nordic Meet, så kan man godt regne med at kunne opleve op med 200 biler i weekenden," siger præsident for Ferrari Owners Club Denmark, Joachim Holm.

Hvor vil det være godt at møde op, hvis man vil opleve bilerne?

"Et rigtig godt sted er havnen i Helsingør, lige ved Kulturværftet, hvor bilerne bliver udstillet fredag den 10. juni mellem klokken 14 og 16. Her er fri adgang for alle. Helsingør støtter utroligt meget op om vores Nordic Meet, så borgmesteren kommer forbi og holder en tale klokken 15.00. Vil man opleve bilerne i rullende live, vil jeg anbefale at stille sig klar i Stengade i Helsingør lørdag klokken 9.30, hvor alle biler vil køre forbi i kortege. Bilerne vil derefter fortsætte ad kystvejen nordover, og vi kommer også igennem Hellebæk og Hornbæk."

Der vil være et stort udvalg af klassiske modeller fra 60'erne og 70'erne, youngtimere som Mondial (billedet), nyere og helt nye modeller i kortegen.

© Ferrari Owners Club Denmark

Sjælden Ferrari 288 GTO

Vil man kunne opleve nogle af de sjældne Ferrari-modeller?

"Absolut. Der kommer blandt andet en 288 GTO, som var firsernes helt store superbil og i øvrigt blot er produceret i 272 eksemplarer. Generelt vil der være et bredt spektrum af biler fra Ferraris katalog – helt frem til den nyeste og mest eksotiske. Man vil blandt andet kunne opleve nogle eksemplarer af nutidens hyper-Ferrari, den ekstreme SF90. Så ja, der er bestemt nogle sjældne guldkorn imellem," siger Joachim Holm, Ferrari Owners Club Denmark.

Læs også: Første gang samlet på dansk jord Ferrari 288 GTO vs. Ferrari F40: 

Vil der også være klassiske Ferrari-modeller?

"Ja, bestemt. Vi har blandt andet et dansk medlem, som møder op i sin klassiske og utroligt smukke Ferrari 330 GT fra 1965. Sådan én er noget helt andet end de røde supersportsvogne, som de fleste forbinder med Ferrari i dag. Det er en sort klassiker med en smagfuld beigefarvet kabine, som virkelig skiller sig ud fra flokken."

Arrangørerne opfordrer til at bruge offentlig transport eller at parkere i god afstand fra havnen i Helsingør på grund af de mange forventede biler og gæster på havnen.

© Ferrari Owners Club Denmark

Kører du selv med?

"Ja, det kan du tro. Vi har en meget aktiv bestyrelse i Ferrari Owners Club Denmark, og selvom vi har brugt utroligt mange timer på at arrangeret dette event – som i øvrigt er blevet udsat to gange grundet verdenspandemien – så glæder vi os lige så meget til at være med, som de andre deltagere. Jeg deltager selv i min California T, som jeg kun haft i to måneder. Jeg har tidligere ejet en 360 Spider og en 599 GTB, men med tre børn blev tiden inde til at prøve noget med et bagsæde og plads til at nyde turen med hele familien. Samtidig er jeg helt viden med farven – den er Tour de France-blå, og det tog mig en hulens tid at finde et eksemplar den rigtige farvekombination. De fleste mener, at en Ferrari skal være rød – men min skal altså være blå!".

Under træffet vil der blive afholdt en velgørenhedsauktion, hvor et antal samarbejdspartnere og sponsorer donerer produkter, som udloddes til højestbydende. Overskuddet går ubeskåret til Børnecancerfonden, som er med til at sikre omsorg og bedre behandling for hundredvis af børn, der hvert år er i behandling for kræft.

Helsingør Kommune bidrager også

"Vi er imponerede over det utrolige arbejde, som Ferrari Owners Club har lagt i samarbejde med Helsingør Kommune for at skabe rammerne for dét, som vi roligt tør kalde for den største Ferrari-fest i Norden nogensinde. Vi er taknemmelige over, at vores ambassadører deler deres entusiasme med andre, og i dette tilfælde bliver det med udstilling, paradekørsel og et velgørenhedsarrangement. Mærket er italiensk, og bilerne er fra Maranello, men der er ikke desto mindre lagt op til en sand folkefest i Helsingør," lyder det fra CEO hos Formula Automobile, Jesper Viskum Schak.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...