Steve McQueen’s familie sagsøger Ferrari

Familien til den verdenskendte skuespiller og bilnørd, Steve McQueen, sagsøger Ferrari for et stort millionbeløb efter italienerne har markedsført specialmodeller under McQueen-navnet

8. august 2018 af Mathias Brandt

Mange ville nok blive beæret over, at få en Ferraris opkaldt efter sig, men det kan ikke siges om familien til det afdøde stilikon, Steve Mcqueen. Ifølge Courthouse News Service har familien sagsøgt Ferrari for 2 millioner dollars eller hvad der svarer til næsten 13 millioner danske kroner.

Det er Steve McQueen’s søn, Chadwick McQueen, der står bag stævningen, der blev indgivet d. 30 juli til retten i Los Angles.

Hele sagen er opstået efter Ferrari fejrede sit 70 års jubilæum tilbage i 2016. I anledning af jubilæummet lavede Ferrari nemlig flere specialmodeller ud fra deres eksisterende modeller. 

Ferrari California T The Mcqueen

Her er den Ferrari California T, som Ferrari i første omgang gav efternavnet, "The McQueen" men senere rettede til "The Actor"

Ferrari tog sin California T-model og gav den navnet ”The McQueen”, hvilket Ferrari ikke havde fået tilladelse til. Da familien fandt ud af dette, klagede de straks til Ferrari, som så lavede navnet om fra ”The McQueen” til ”The Actor” (red. ”Skuespilleren”) Men Ferrari blev ved med at bruge Steve McQueen’s navn i sin markedsføring af bilen. I Ferrari’s marketing materiale lagde de vægt på, at Steve McQueen selv engang havde haft en Ferrari 250GT Berlinetta, som han fik fra sin kone, Terry McQueen. Det er heller ikke faldet i god jord, så ”The Terry McQueen Testamentary-fond, er også med til at stævne Ferrari.

Ud fra stævningen kan man læse, at Chadwick McQueen har været i kontakt med Ferrari om at lave en speciel McQueen-serie, men aftalen blev aldrig til noget.

Ferrari har endnu ikke valgt at kommentere på stævningen. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...