Smugler fejler fælt: Nu risikerer denne LaFerrari komplet destruktion

Bilen skulle være sendt til Congo, men ejeren fik andre tanker i forsøget på at undgå at betale afgift. Det gik dog mildest talt ikke som planlagt.

19. april 2017 af Esben Skrumsager


Vi danskere kender om nogen til irriterende bilafgifter, og hvis vi kunne slippe billigere, ville de fleste formodentlig takke ja. Men decideret at smugle biler i forsøget på at omgå de urimelige afgifter er der forhåbentlig meget få, der kunne finde på at kaste sig ud i.

En mand fra Sydafrika var dog anderledes indstillet. Det skriver det sydafrikanske nyhedssite fin24.com

Ferrari-fadæsen

For et par år siden forsøgte manden at smugle en LaFerrari ind i landet, hvilket blev opdaget ved grænsen, og bilen blev beslaglagt, indtil han havde betalt de manglende afgifter.

Betalingen fandt dog aldrig sted. I stedet besluttede manden for nylig at indsende en eksporterklæring, hvor han anmodede om at få bilen udleveret, så den kunne sendes til Congo i stedet. Det accepterede myndighederne, og så kunne historien være endt lykkeligt for både bil og ejer. Men det stopper ikke her. Desværre.

Endnu et mislykket forsøg

For nylig fik manden så udleveret sin italienske superbil med henblik på eksport, og bilen forlod da også landet, men kun for en kort bemærkning. 

Mindre end et døgn senere gjorde ejeren nemlig endnu et forsøg på at smugle bilen ind i Sydafrika – endda ved den samme grænseovergang – og endnu en gang måtte tolderne konstatere, at der ikke var betalt afgifter af bilen.

Så nu er eksemplaret af den relativt sjældne model – der de seneste år er blevet handlet for i omegnen af fem millioner dollars – atter i myndighedernes varetægt, og med mindre der bliver betalt både bøder og afgifter, kan verden snart blive en LaFerrari fattigere, da den så risikerer at blive destrueret. Sikke et fjols.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...