© Ferrari

Så er den her: Verdens første 4-dørs Ferrari

Ferraris første 4-dørs, 4-personers bil bliver ikke en elbil, men en fuldblod V12

14. september 2022 af Mikkel Thomsager

Ferrari Purosangue har rumsteret i længere tid i medierne og også på bilmagasinet.dk. De første kamuflerede fotos taget af private er for længst sluppet ud, og den er set på testbaner flere steder i verden, men nu har Ferrari officielt vist den frem.

Purosangue er Ferraris nye familie-SUV i form af en 4-dørs, 4-personers højbenet bil med voldsom V12-motor og 4-hjulstræk.

Motoren er Ferraris kendte 65-graders V12 på 6,5 liter. Motoren bruges også i Ferrari 812 Competizione. Den er turboløs men leverer ikke desto mindre 725 hk og 716 Nm, og Purousangue går fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder. Topfarten er 310 km/t.

Højbenet med ideel vægtfordeling

Trods sit højbenede udtryk har Ferrari angiveligt lagt store kræfter i at gøre den til en ægte Ferrari.

Motoren ligger bag forakslen, så det bliver en frontcentermotor, og den 8-trins dobbeltkoblingsgearkasse ligger ved bagakslen, hvorved vægtfordelingen mellem for- og bagaksel bliver næsten ideelle 49/51.

Selv om bilen er højbenet, er der gjort meget for at sænke bilens tyngdepunkt, blandt andet med tag i kulfiber, ligesom Ferrari angiveligt har arbejdet intenst med aerodynamikken, også under bilen bund, selv om dette må være den hidtil højeste Ferrari.

Læs også: Hvad er verdens hurtigste biler?

Førerplads fra kendte modeller

Ferrari har haft 4-personers biler på programmet i mange år, men Purosangue er den første med fire sidedøre, og så endda modsat hængsledes, således at bagdørene er baghængslede. Ferrari har dog bevaret B-stolpen, så kabinen stadig er splittet set fra siden, selv om begge døre i samme side er åbne. 

Bagsæderne består af to separate stole, som skulle byde på rummelige forhold. Også foran er design og indretning helt nyt, betjeningen genkendes dog fra de seneste ny Ferrari-modeller som SF90 og 296 GTB. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...