Photoshop lokker lokale superbiler frem

Du har helt ret, hvis du synes, der var noget mystisk over nummerpladerne på de fantastiske letvægts-Ferrari'er, som prydede forsiden og fyldte adskillige sider af Bil Magasinet oktober 2014

22. november 2015 af Søren Juul

Den var god nok – og vi indrømmer det gerne: vi havde manipuleret med nummerpladerne på tre ud af fire biler, der fyldte en del af siderne Bil Magasinets oktober-udgave i 2014. Men der var en god forklaring.

De nye testbiler i Bil Magasinet låner vi normalt af forskellige bilimportører i Danmark eller direkte på bilfabrikkerne i udlandet. I begge tilfælde er der tale om pressebiler, der er indregistreret til demonstrationskørsel. Efter aftjent værnepligt hos diverse medier sælges bilerne videre. 

Det giver udfordringer, når vi skal lave artikler om klassikere eller udgåede modeller, som importøren ikke lige har holdende. Heldigvis er der mange venlige bilentusiaster i Danmark og Sverige, som ejer nogle vildt imponerende bilsamlinger.

Denne Ferrari 348 GT Competizione er en sjælden Ferrari med døre i kulfiber og kevlar-sæder fra Ferrari F40. Den er produceret i 50 eksemplarer og bor normalt i en større garage i Sverige. Ejeren lod os låne den og to andre biler fra samlingen til en billedserie og artikel i Bil Magasinet. Alt er originalt på bilen - undtagen nummerpladen, der har fået et velmenende penselstrøg i Photoshop.  

Mange af disse rigmænd med vilde vogne vil gerne dele deres bilsamling med jer læsere, men i frygt for at blive ramt af janteloven eller tiltrække sig skumle biltyves interesse, beder de af og til om at vi anonymiserer nummerpladen.

En helt blank eller sløret nummerplade ser sært ud på billeder, så normalt bytter vi bare lidt rundt på nogle cifre eller bogstaver i computeren og skaber en fiktiv nummerplade. En simpel manøvre, der ikke ændrer på billedets udstryk, hvorfor vi ikke har skrupler ved opfylde ønsket. Og slet ikke, når det betyder, at vi kan proppe en masse fede, klassiske biler i bladet, som vi ellers vil have svært ved at finde. 

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.