© bilmagasinet.dk

Paris: Ekstremt eksklusiv åben Ferrari

V12-roadster bygges i 80 stk. for at fejre Pininfarinas jubilæum

1. oktober 2010 af Steen Bachmann

 

Centralt på Ferraris stand i Paris står den lange, brede og lave roadsterudgave af 599 GTB Fiorano. Der er et enkelt eksemplar på standen, der naturligvis er lakeret i Ferrari-rød.

Den åbne udgave af V12-monstret vil blive bygget i 80 stk. for at markere Pininfarina-designstudiets 80-års jubilæum, og er du interesseret i at købe én, er det desværre for sent: De 80 biler er solgt inden den første har forladt fabrikken i Maranello, Italien.

Navnet på den mest eksklusive Ferrari-model i nyere tid er SA Aperta, hvor de to første bogstaver hylder Sergio og Andrea Pininfarina, hvis livsværk har medvirket til at skabe de mest populære og succesfulde gadebiler fra Ferrari.

© bilmagasinet.dk

Ferrari SA APERTA er en ægte roadster for to personer. Den er designet for købere i Mellemøsten, Californien og Cote d'Azure i sydfrankrig, hvor vejret altid er godt, solen skinner, og folk har astronomiske bilbudgetter. Der medfølger en let softtop-kaleche til nødbrug, hvis der mod forventning skulle komme et skybrud.

I forhold til den lukkede 599 har roadsteren lavere og mere tilbagelænet forrude, og en marginalt lavere frihøjde. To styrtbøjler bag sæderne er diskret integreret i designet, så den klassiske roadsterprofil er intakt.

Samme stivhed som 599 GTB
Chassiset er forstærket i bunden, så det ifølge Ferrari yder samme stivhed som den lukkede version. Vægtforøgelsen er beskeden, lyder det, og med 670 hk fra Ferraris egen V12-motor, der er placeret bag forakslen, har fartpotentiale aldrig været noget problem for modellen. Det kan vi kun bekræfte efter at have kørt adskillige highspeed-test i 599.

SA Aperta kan leveres i fem konfigurationer som udgangspunkt, men i praksis aftales detaljer med hver enkelt køber, så de 80 biler vil hver især være 100 pct. unikke.

© bilmagasinet.dk
© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...