Nu er det slut: Ferrari lægger den manuelle gearkasse i graven

Ferrari synes ikke, manuelt gear hører hjemme i en moderne sportsvogn, så nu er det slut. Efterhånden er der kun Porsche tilbage i klassen, som holder stand.

12. oktober 2016 af Mathias Brandt

Den manuelle gearkasse er en uddøende race, og det ser desværre ikke ud til, at der er nogen, som har tænkt sig at redde det i fremtiden. 

Nu melder Ferrari sig i rækken af bilproducenter, som ikke vil tilbyde biler med manuelt gear fremover. 

Under den internationale biludstilling i Paris aflivede Ferraris teknologichef Michael Hugo Leiters officielt den traditionelle gearkasse hos Ferrari.

- Ferrari er design, performance og højtudviklet teknologi. Der er ingen manuel gearkasse, som kan slå denne performance, så derfor har vi valgt at holde fast i vores dobbeltkoblings-gearkasse, lyder det fra Michael Hugo Leiters. 

Og hvis man lige tænker over det, så er Ferrari desværre blot én i en lang efterhånden lang række af bilproducenter. Det er snart kun Porsche, som har nosser nok til at holde fast i den manuelle gearkasse.

Hverken McLaren, Mercedes eller Lamborghini har biler i deres sportsvognsprogram, som har manuelt gear, og det lader heller ikke til, at det kommer.

Men Porsche er ikke klar til at lægge den manuelle gearkasse i graven. De vil blive ved med at bygge biler med manuelt gear, så længe deres kunder efterspørger det. Senest har de lanceret deres imponerende 911 R, som er blevet produceret i 991 eksemplarer – og som allerede nu tilbydes til absurde overpriser på “brugtmarkedet”.

Vi er ikke et sekund i tvivl om, at der stadig er et marked for manuelt gearede sportvogne derude, og vi er taknemmelige for, at Porsche holder fanen højt! 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...