Lidt selvmodsigende kan Ferrari ikke fordrage blærerøve

Hvis du vil i betragtning til at købe en af Ferrari’s mest eftertragtede specialmodeller, skal du være opmærksom på, hvordan du opfører dig på de sociale medier.

21. juni 2017 af Mathias Brandt

Selv om du har garagen fyldt med de mest værdifulde Ferrari'er, der nogensinde er produceret, er det ikke ensbetydende med, at du står først i køen, når Ferrari skal dele specialmodellerne, som bliver produceret i begrænsede antal, ud. Det måtte Instagram-stjerne og Ferrari-samler David Lee erkende, da han fik afslag på at købe den åbne LaFerrari Aperta.

I et interview med LA Times forklarer David Lee, hvordan han forsøgte at opfylde alle tænkelige krav, for at komme på listen.

Hans nuværende samling inkluderer alt lige fra en af Michael Schumachers gamle Formel 1-racere til en concour-restaureret Ferrari 250 Lusso Competizione fra 1967. 

I am very proud of my 1964 #250lussocompetizione for winning "Most Significant Ferrari" award at the @sanmarinomotorclassic SWIPE LEFT

Et opslag delt af David SK Lee (Los Angeles) (@ferraricollector_davidlee) den

Han har selvfølgelig også en lukket LaFerrari – en bil han heller ikke fik via Ferrari. Til LA Times forklarer han, hvordan han lavede en aftale med en køber, der havde fået lov at købe en LaFerrari, men han var i gang med at blive skilt og ville ikke have, at LaFerrari’en skulle indgå i skilsmissen. David betalte en klækkelig overpris for bilen men efter eget udsagn, var det stadig en god investering sammenlignet med priserne nu.

Da David Lee dukkede op til den prestigefyldte biludstilling Pebble Beach i sin nyindkøbte LaFerrari, blev der i høj grad lagt mærke til ham fra Ferrari’s side. Ifølge David Lee, blev han enig med Ferrari om ikke at sælge bilen indenfor de næste 18 måneder, præcis som officielle købere bliver bedt om.

Der blev lavet 400 lukkede LaFerrari’er, og Ferrari laver kun halvt så mange åbne Aperta-versioner. Det bliver ikke ligeså nemt at få fingrene i den. David har svært ved at forstå, hvorfor han ikke kan komme i betragtning.

Men ifølge en kilde, tæt på Ferrari, som LA Times har talt med, kan Ferrari ikke lide den omtale og fremtoning David har. Her tænkes specielt på hans profil på instagram, hvor han dagligt lægger sine biler op. 

Driving videos coming soon..... #p1gtr street legal USA vin TAG your friends so they don't miss it

Et opslag delt af David SK Lee (Los Angeles) (@ferraricollector_davidlee) den

David Lee kan ikke forstå Ferrari’s holdning, og han er i sidste ende også ligeglad med den:

- Min kærlighed for mærket og glæden jeg får ved at dele min specielle samling med offentligheden, er ikke andet end for mærkets fremtid, udtaler David Lee til LA Times.

Han har ikke i sinde at lave om på sin måde at være på. Han peger i stedet fingre af de samlere, som aldrig deler deres samlinger med nogen. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...