2015 Ferrari Sergio by Pininfarina yellow front
© Dirk de Jager @ RM Sothesbys

Kender du den? 1 ud af 6 af ekstrem sjælden roadster sælges

RM Sothebys har en helt speciel Ferrari i kataloget for den store klassikerauktion fredag 12. maj. Få billeder og baggrund her

16. april 2018 af Steen Bachmann

Før Anden Verdenskrig var coachbuilding ganske udbredt blandt velhavere. Det går ud på, at man køber chassis og drivline fra en bilfabrikant, og laver en aftale med en karrosseribygger (coach builder) om at skabe en krop til bilen præcis efter købers ønsker.

Stigende priser og øgede krav til sikkerhed betød, at coachbuilding næsten forsvandt, men for 10-15 år siden fik det en revival. En af de førende specialister på området er italienske Pininfarina.

Byggede helt speciel Enzo

De byggede Ferrari P4/5 by Pininfarina og Lancia 612 Kappa by Pininfarina baseret på Ferrari Enzo og Ferrari 612 Scaglietti til den kendte amerikanske Ferrari-samler Jim Glückenhaus, og andre unikke kreationer fra Bertone, Zagato og Touring Superleggera fulgte i årene efter. 

Ferrari var det første bilmærke til at tage tråden op, da de dannede Special Projects, som blandt andet har bygget en Ferrari 512 TR til Eric Clapton med teknik fra Ferrari 458 Italia. 

2015 Ferrari Sergio by Pininfarina
2015 Ferrari Sergio by Pininfarina© Dirk de Jager @ RM Sothesbys

Bilbyggeren Sergio Pininfarina døde i 2012, og for at hylde ham viste virksomheden konceptbilen Pininfarina Sergio på Genève Motor Show i 2013. 

Den tosæders Barchetta (roadster) var baseret på Ferrari 458 Spider og fik stor opmærksomhed i Genève, men der var ingen planer om at sætte den i produktion. 

2015 Ferrari Sergio by Pininfarina
2015 Ferrari Sergio by Pininfarina© Dirk de Jager @ RM Sothesbys

Et par måneder senere besluttede Ferrari Special Projects-afdelingen og Pininfarina alligevel at bygge en gadeudgave af Sergio til seks heldige købere. 

Der var få tekniske ændringer i forhold til konceptbilen, men designet var uændret. Den lignede ikke andre Ferrari'er fra 2013, selv om forrude, kabine og baglygter kom direkte fra 458 Spider.

2015 Ferrari Sergio by Pininfarina
2015 Ferrari Sergio by Pininfarina© Dirk de Jager @ RM Sothesbys

Det gule eksemplar, der skal sælges på RM Sothebys auktion over historiske biler i Monaco 12. maj, er nr. 1 ud af 6 biler. Det er selve bilen, der blev præsenteret i Genève i 2015 på Pininfarinas stand. 

Efter udstillingen blev den leveret til sin første ejer med bopæl i Schweitz, den nigerianske oliemagnat Aluko Kolawole. Det menes, at han betalte omkring 20 mio. kr. for bilen. Siden har den kørt mindre end 200 km, og standen svarer derfor til den, bilen havde på udstillingen i Genève.

Vurderingen fra RM Sothebys er ikke officiel, men Auto Express har talt med eksperter, der anslår, at bilen vil kunne indbringe 30 mio. kr. plus salær.

2015 Ferrari Sergio by Pininfarina
2015 Ferrari Sergio by Pininfarina© Dirk de Jager @ RM Sothesbys

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...