© Richard Prince/GM

Suveræn kørsel af danskere i USA: Jan Magnussen vinder i Sebring for femte gang

Magnussen tog sejren i 12-timers løbet i Florida, mens Christina Nielsen blev nummer to i GT Am-klassen.

20. marts 2017 af Bil Magasinet

For femte gang kunne Jan Magnussen søndag morgen dansk tid skrive endnu en Sebring-sejr på sit CV. Sammen med teamkammeraterne Antonio Garcia og Mike Rockenfeller kørte danskeren først over stregen i årets 12-timersløb på den historiske racerbane i Florida.

– Det var fantastisk! Jeg aner simpelthen ikke, hvad jeg skal sige. Det var et virkelig hårdt løb. Teamet gjorde et fantastisk arbejde i pitlane, og Antonios sidste stint var ekstraordinært. Det meste af tiden kørte vi vores eget løb, og først til sidst fik vi mulighed for at kæmpe for sejren. Men igen, det var teamets sejr, det her. Uden de suveræne pitstop og gode strategi havde vi ikke klaret den, lyder det fra Jan Magnussen.

Det var Jan Magnussens femte sejr i det historiske 12 Hours of Sebring – og den 45. sejr i de amerikanske sportsvognsmesterskaber. Danskeren kørte sit første 12-timersløb på den tidligere amerikanske militærbase i 1999, og med fem sejre ud af 19 mulige har han vundet mere end en fjerdedel.

© Richard Prince/GM

Imponerende comeback

Det var Antonio Garcia, som sluttede det spændende løb, og spanieren leverede en afslutning, som var nervepirrende ud over det sædvanlige. Jan Magnussen havde forinden kørt to stærke stints og placeret trioen på førstepladsen i GTLM-klassen, før han afleverede bilen til Mike Rockenfeller. Dårlig timing i forbindelse med en safetycar-periode fik senere sat holdet langt bagud, så de på et tidspunkt lå og rodede rundt på en 7.-plads, men en imponerende indsats genvandt snart det tabte. Jan Magnussen vandt eksempelvis tre positioner under ét enkelt pitstop, takket være en ekstraordinær indsats af Corvette Racing-teamet.

Magnussen, Garcia og Rockenfeller blev tidligt i løbet den eneste Corvette på den rå og nådesløse Sebring-bane, da holdkammeraterne Oliver Gavin, Tommy Milner og Marcel Fassler i søsterbilen måtte trække sig grundet køleproblemer.

© Richard Prince/GM

Nervepirrende afslutning

Antonio Garcias sidste tre stints varede tilsammen to timer og 53 minutter, og de sidste tre kvarter efter en safetycarperiode, som samlede feltet, var neglebidende intense. Spanieren blev jagtet af en truende Porsche, som så ud til at overmande den gule Corvette – men sort uheld i pitlane og et senere punkteret dæk satte den tyske sportsvogn ud af spillet. Næste truende forfølger var en Ford GT, men også dén måtte give op overfor den lynhurtige spanier.

– Halvvejs gennem løbet troede vi ikke, det ville lykkedes. Det var der ingen, der gjorde. Og derfor er det en kæmpe sejr for os. Jeg er så stolt og glad på alles vegne. Det er en kæmpe ære, at vinde det her løb. Og det er en kæmpe ære, at være med i det her team.

Se Jan og Christina Magnussen i pitten, da Garcia køre sejren hjem (live-sending fra Facebook åbner i nyt vindue)

© Scuderia Corsa

I Sebring-feltets klart største klasse på 21 biler ud af i alt 46 startende, fordelt på fire klasser, sikrede Christina og holdkammeraterne Alessandro Balzan og Matteo Cressoni sig et flot resultat i en af motorsportens mest prestigefyldte løb, da de i deres Ferrari 488 GT3 sluttede på andenpladsen i GTD klassen kun 4,4 sek. efter den vindende Mercedes AMG med Bleekemolen, Farnbacher og Keating. Løbet var samtidig anden afdeling af det amerikanske IMSA mesterskab, som Christina Nielsen og Alessandro Balzan vandt i 2016.

Christina Nielsen startede det udmarvende 12 timers løb fra tiende startposition, men efter løbets første 2 timer 10 minutter kunne Christina give bilen videre i tredje position. Kampen i GTD klassen var tæt, med mange biler på den førende omgang og det var en konstant kamp om sekunder. Da Christina igen senere i løbet var i bilen til et to timers stint, lå bilen i top og hun leverede bilen videre på førstepladsen. I løbets sidste timer stod kampen mellem Mercedes og Ferrari, men Mercedes tog føringen med kun 45 minutter tilbage og kørte først over målstregen i aftenmørket.

”Vi er så glade for andenpladsen i dag” sagde Christina Nielsen efter løbet. ”Mercedes var rigtig stærke i dag og de havde været svære at slå, så vi indså hurtigt, at det optimale for os ville være andenpladsen selvom vi aldrig gav op. Vi kørte et perfekt Sebring, hvor vi alle var stærke og teamet leverede som sædvanlig den perfekte strategi og en bil der var en fornøjelse at køre. Det var et perfekt comeback efter skuffelsen på Daytona, hvor vi udgik fra føring. Sebring er hård ved både bil og kører, men jeg elsker at køre her og er så glad for, at jeg for tredje år i træk er på podiet, efter sejren sidste år og andenpladsen i 2015”.

Næste løb for Christina Nielsen er lørdag den 8. april, når hun sammen med Alessandro Balzan og Scuderia Corsa deltager i IMSA seriens tredje afdeling på gadebanen i Long Beach, Los Angeles.

Michael Christensen sluttede i sin Porsche 911 GT3 på tiendepladsen i GTD klassen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...