Hvem kan løse mysteriet om Saddam Husseins søns forsvundne Ferrari F40?

Sønnen af Saddam Hussein hed Uday, og han var bidt af biler. Han havde bl.a. en Ferrari F40, som en entusiast nu har sat sig for at finde, men hvor er den? Læs mere i artiklen hér!

2. maj 2020 af Martin 'Pyramiden' Poorhamidi

En YouTuber vil have en Ferrari F40...

... men ikke hvilken som helst Ferrari F40. Det skal nemlig være den 2,9-liters V8 twinturbo-sag, som Saddam Hussien søn, Uday Hussien, ejede, indtil amerikanerne invaderede i 2003 Irak og tog magten fra dikatorfamilien, skriver boosted.dk.

Alligevel har YouTuberen Ratarossa sat sig for at finde bilen.

Med hensyn til F40’eren er der bare ét ‘lille’ problem. Ingen ved rigtig, hvor den er. Den er sidst set i netop Irak, og her skulle den eftersigende stadig befinde sig.

Egentlig skulle dette eksemplar af F40’eren slet ikke kunne eksistere i dag. Før amerikanerne invaderede Irak, beordrede Uday Hussien nemlig sin bilsamling, der talte op mod 1.000 biler, brændt.

F40'eren skulle egentlig have været brændt

Diktatorsønnen ville hellere se sin prægtige samling gå op i røg end at lade den falde i andre hænder. Selv blev Uday Hussien dræbt af amerikanske styrker i 2003.

Men på en eller anden måde undslap Ferrari’en dog de flammer, den var tiltænkt.

Hvor den præcist befinder, er der dog delte og mange mening om. De fleste peger dog på, at Ferrari’en stadig er Irak. Billeder af bilen viser dog en italienske super-sportsvogn, der har set bedre dage. Meget bedre.

Læs mange flere fede bilartikler i Bil Magasinet, som du kan abonnere på hver måned ved at klikke hér!

Flere mener at have spottet den...

Af kommentarfeltet til Ratarossas video om bilen fremgår det blandt andet, at en irakisk samler købte bilen så sent som sidste år, men at selvsamme samler i dag er død.

Andre mener at have set bilen i byen Erbil i det nordlige Irak.

Der skulle endda findes klip på Facebook, der viser bilen kørende rundt i det mellemøstlige land.

Ratarossa er så opsat på at finde bilen, at han har lavet en hel hjemmeside i jagten på bilen. Hvis du ved noget, kan du sende et tip ind. Det er også her, at man kan se de sidst kendte billeder af bilen. De er fra 2012.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...