Ferrari 360 Spider 2004 sort Nylars Kirke Bornholm
© A. Hansen

Hvad koster det at køre Ferrari?

Redaktøren har kørt 6.000 km i sin Ferrari 360 Spider i sommer. Det var ikke gratis

29. december 2017 af Mikkel Thomsager
Ferrari 360 Spider 2004 70 år jubilæum, Comwell Hivdehus Aalborg

Klar til tur i anledning af Ferrari's 70 års fødselsdag som mærke. Turen samlede op imod 100 Ferrari'er på tur fra Aalborg til København. En fantastisk oplevelse.  

© A. Hansen

Er det fedt at køre Ferrari? 

Ja, selvfølgelig er det fedt.

Er det dyrt at køre Ferrari? 

Ja, selvfølgelig er det dyrt.

I 2015 leasede jeg en Ferrari 360 Spider, ikke mindst fordi nye leasingløsninger gjorde det muligt. Men der følger mere med.

Min Ferrari-sæsonen 2017 har været fantastisk. Jeg kørte 6.022 km i fire fantastiske måneder, og det blev til utallige mindeværdige ture, inden jeg pillede pladerne af den 2. september.

Jeg greb simpelthen hver en chance for en god tur både med Ferrari-klubben, til Supercar Sunday i Skovs­hoved og Viborg, på ferie og sammen med mange andre entusiaster. 

Men det har haft en pris.

Lavere leasingydelse

Som min leasingkontrakt er opbygget, løber den et år af ­gangen og ophører, når pladerne pilles af. Jeg har således tegnet en ny kontrakt pr. 2. september 2017. 

Ydelsen er faktisk faldet en smule, fordi bilens værdi falder, så den månedlige betaling for det kommende år er præcis 4.500 kr. i 12 måneder, hvoraf kun de tre er med nummerpladerne på.

Med den nye kontrakt følger et kontraktgebyr og betaling for GPS-tracker. Så er der den årlige ejerafgift, som er på godt 18.000 kr. om året eller ca. 1.500 kr. pr. måned, når der er plader på bilen.

Tanken rummer 95 liter, så det koster også en del at fylde den op, men jeg kører faktisk en del længere på literen, end Ferrari opgiver. 

Ferrari 360 Spider 2004, Bramslevgaard, Hobro, herregaard

Den sorte Ferrari foran Bramlev Herregaard, hvor jeg nød et herregaardsophold sammen med min hustru. Det har en formildende effekt på hustruens vurdering af totaløkonomien i bilen.

© A. Hansen

Småreparationer: 40.0000 kr.

Der har ikke været andre udgifter på den, mens den kørte. Men det kostede en del, at få den på gaden. For inden den kan det, skal den til service. 

Jeg benytter den autoriserede danske forhandler Formula Automobile i Allerød i Nordsjælland, fordi jeg tror, det er vigtigt for bilens gensalgsværdi med de rigtige stempler i servicebogen, og at alt arbejde på bilen er ordentligt og kan dokumenteres.

Et årsservice koster godt 13.000 kr. Det løber op blandt andet fordi motoren bruger 10 liter olie (Shell Helix Ultra AF 10W/60) plus 3,5 liter gearolie.

På anbefaling fra værkstedet fik jeg desuden skiftet motor­ophæng, for ca. 6.500 kr. hertil kom service af bremserne med nye klodser foran for 3.100 kr.

Det største og dyreste problem skulle dog vise sig at være en fejl på kalechen, som ikke ville lukke. Den kørte mere og mere ustabil hen over sæsonen og satte sig fast, dagen før jeg pillede pladerne af. Den reparation løb op godt 15.000 kr. 

Ferrari 360 Spider 2004, sort, dæk, Hankook Ventus S1 Evo2 fælge bbs

Jeg kom med kant med flere Ferrari-folk, da jeg valgte at sætte Hankook Ventus S1 evo2 dæk på min 360 Spider. Målet var at få en kørbar turingbil. Det lykkedes.

© A. Hansen

Så er det pengene værd?

Hertil kom en stribe andre småting. I alt blev det lige knap 40.000 kr. Oven i dette havde jeg selv skiftet dæk, inden bilen nåede på værksted.

Det er fan... mange penge, og også mere end jeg selv havde afsat. Udskiftning af vinduer i huset er udsat!

Er det god værdi for pengene? Nej, det bliver i hvert fald svært at forklare for andre, end bilentusiaster. Men nu er jeg også sådan en, og endda gift med en forstående hustru.

Jeg har nydt hver en kilometer, og for mig har den være alle pengene værd.

På en elle anden måde gør den også turene i min Volvo V40 mere interessante. Det er som om, den også bliver bedre at køre i, når man har nydt noget sjovere.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...