Hidtil kraftigste Ferrari: Mikkel Thomsager nærstuderer den nye 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast har 800 hestekræfter og masser af aerodynamiske tricks i ærmet. Bil Magasinets chefredaktør har set nærmere på den kraftigste gadebil, Ferrari nogensinde har lavet.

9. marts 2017 af Mikkel Thomsager

Den hidtil kraftigste Ferrari gadebil med 800 hk og en topfart på 340 km/t og en accelerationstide fra 0-100 km/t på 2,9 sekunder. Det er overskriften for Ferrari 812 Superfast, som reelt er en videreudvikling af Ferrari F12. 812 Superfast bliver præsenteret på biludstillingen i Genève i denne uge.

Det er således Ferrari's topmodel i form af den tosædede sportsvogn med V12 midt/frontmotor, som det hedder, når motoren ligger foran kabinen men bagved forakslen. 

Mens Ferrari's V8-motorer har fået turbo, så er V12-motoren stadig en sugemotor. 812 Superfast benytter samme V12-motor som den F12-model, den afløser, men slagvolumen er hævet fra 6,2 til 6,5 liter.

812 Superfast har desuden fået firehjulsstyring fra F12td-versionen.

Dynamik og downforce

Som Ferrari har haft for vane med sine seneste modeller, er er der arbejdet ihærdigt med aerodynamikken. 

En stribe luft ind- og udtag regulerer vinders arbejder omkring karrosseriet, så der er sikret både masser af køling til motor og bremser og downforce i præcise mængder til både for og bagaksel.

© A. Hansen

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...