Genfortolket ikonisk Ferrari 250 GTO

Hvis du ikke er villig til at betale næsten en halv milliard for en gammel Ferrari 250 GTO, så kunne du overveje denne moderne fortolkning - og så er prisen langt mere spiselig.

2. oktober 2018 af Mathias Brandt

Der er nogle biler, som er så sjældne og ikoniske, at priserne er eksploderet – en af dem er Ferrari 250 GTO, som er ved at være meget tæt på at koste en halv milliard kroner! Hører du til dem, som synes at prisen er en anelse over budget og bilen er for gammel, så er dette måske et alternativ. 

Det lille italienske designfirma, Ares Design, har taget udgangspunkt i de ikoniske former og lavet en ny fortolkning. Bilen er stadig ikke 100 pct. produktionsklar, men den overordnede form kommer ikke til at ændre sig.

Donerbilen er enten en Ferrari F12 Berlinetta eller den nye Ferrari 812 Superfast. Man beholder alle de mekaniske dele, og arbejder udelukkende med karrossen, for at frembringe den ikoniske 250 GTO-form. 

Begrænset produktion

Der vil kun blive lavet 10 biler totalt set, og prisen ender på omkring 7,5 mio. kroner for ombygningen – dertil skal du lægge prisen for en donerbil.

Ares Design holder til i Modena – et stenkast fra Ferrari. Det er stiftet af en mand ved navn Dany Bahar. Han har flere spændende titler på cv’et. Senest stod han i spidsen for Lotus, mens det Malaysiske firma, Proton havde store planer med den britiske sportsvogn. Han var også med til at starte Red Bull’s Formel 1-eventyr tilbage i 2003. Nu er han gået for sig selv, og har han valgt at fokusere på eksklusive designfortolkninger af allerede eksisterende biler.  

Ferrari 250 GTO til næsten en halv milliard 

For nyligt blev verdens dyreste bil solgt på auktion – hammerslaget lød på 311.760.000 danske kroner og det var en Ferrari 250 GTO Serie II, som blev solgt. 

Selvom det kan lyde vildt, så er det faktisk ikke den mest eftertragtede 250 GTO – det er nemlig en 250 GTO Serie I, og det er også den, som flest folk kender. Ifølge rygter har den amerikanske rigmand, David MacNeil købt en Ferrari 250 GTO Serie I, for vanvittige 450 mio. kroner. Handler som disse bliver typisk indgået væk fra offentlighedens søgelys. 

Sidste gang der var en 250 GTO Serie I under hammeren, var tilbage i august 2014 – hvor hammerslaget lød på 245.500.540 mio. kroner. 

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...