© bilmagasinet.dk

Garanteret topfart: 345 km/t

Gal tysk tuner monterer to kompressorer på Ferrari 599 GTB. Den sparker så 848 hk af sig

26. februar 2010 af Steen Bachmann

 

Der bliver kun bygget tre stk. Novitec Rosso Race 848, og den første, der bliver vist på udstillingen i Genève i næste uge, er allerede solgt. Bilen er baseret på Ferrari 599 GTB Fiorano og står i en usædvanlig kombination af mat hvid og grå.

Novitec har årelang erfaring i at tune Ferrarier til købere, der hverken har skam i livet eller privatøkonomiske problemer, og på Rosso Race 858 har de monteret to kompressorer.

Det betyder, at den store V12 bag forakslen yder 848 hk ved 7.900 o/min og et moment på 842 Nm ved 6.300 o/min.

0-100-tiden angives til 3,4 sek. og 0-300 km/t er overstået på 23,7 sek.

© bilmagasinet.dk

Topfarten er garanteret til minimum 345 km/t, men i praksis kan den komme et stykke længere op, hvis du kan finde en vej uden al for mange danske venstre vognbane-turister.

For at holde bilen på vejen ved så høje hastigheder er der fremstillet et aerodynamisk highspeed-kit, der er udviklet i vindtunnel. Her er 21" alufælge, sportsdæmpere og fjedre, og forstærkede bremser med kulfiberskiver.

© bilmagasinet.dk

Noviec sælger i forvejen et kompressorkit til den 6-liters V12 som eftermontering, men har hentet 40 ekstra hestekræfter ved at modificere skovlbladene i kompressorturbinerne og ændre motorstyringen. Kompressorerne er bæltedrevne og har deres eget oliekølingssystem. For at køle indsugningsluften ned, så motoren kan få mest muligt ilt, er her også et vandkølet intercoolersystem.

© bilmagasinet.dk

Lyden fra det håndbyggede firedobbelte rustfrie udstødningssystem med en diameter på 90 mm kan justeres via en knap på rattet, så folk kan høre, når du ankommer.

Prisen er ikke oplyst.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...