Ferrari FF i Grigio Ferro metalgrå

Ferrari FF i Grigio Ferro metalgrå

© bilmagasinet.dk

Første Ferrari med firehjulstræk

Afløseren til 612 Scaglietti får nyt patenteret træk på alle fire hjul og V12-motor på 660 hk

25. januar 2011 af Bil Magasinet

Ferrari har fredag den 21. januar kl. 12.00 udsendt den første pressemeddelelse og de første fotos af den nye Ferrari FF. Der er tale om en helt ny bil med plads til fire, en ny V12-motor og for første gang i Ferraris historie - en bil med firehjulstræk. Heraf navnet Four Seats - Four Wheel Drive - FF.

Ferrari FF har plads til fire voksne og er designet af Pininfarina. Den er udstyret med det, Ferrari kalder verdens mest avancerede firehjulstræk, som fungerer ved hjælp af af intelligent tilpasset momentforeling til hvert af de fire hjul. Som udgangspunkt fungerer 4RM (Ruote Motrici), som systemet hedder, på baghjulene, men kræfterne kan sendes til forhjulene, hvis det er nødvendigt. Systemet beregner ud fra en række parametre hvor megen kraft, der skal sendes til hver enkelt hjul.

Det nye system er 50 pct. lettere andre andre AWD-systemer og er patenteret af Ferrari. En perfekt vægtfordeling på 47/53 pct. for/bag er bibeholdt af hensyn til bilens sportslige egenskaber. Bilens systemer for traction control fungerer upåvirket af 4RM.

Ferrari FF's undervogn er opbygget med elektromagnetiske støddæmpere i 3. generation. Konstruktionen er bygget i højstyrke-aluminium og udstyret med seneste generation af Brembos keramiske bremser, CCM.

Ny V12-motor
V12-motoren på 6262 cm3 yder 660 hk ved 8.000 o/min og direkte indsprøjtning hjælper både til høj effekt og reduceret C02-udledning i forhold til forgængeren.

Ferrari FF lanceres officielt den 22. februar, hvor der vil være live transmission på www.ferrari.com. I mellemtiden kan man læse mere på www.ferrarifour.com.

Ferrari FF lanceres i Danmark i løbet af sommeren 2011. Prisen er endnu ukendt, men forventes at ligge på ca. 1,8 mio. kr. uden moms og afgifter.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...