Ferrari GTC4 Lusso
Ferrari GTC4 Lusso© A. Hansen

Første tur: Så alsidig er den nye familie-Ferrari med firehjulsstyring

Den 4-sædede 4-hjulstrukne Ferrari FF afløses af Ferrari GTC4Lusso, som reelt er et facelift

2. juli 2016 af Mikkel Thomsager

Hvor?

Sydtyrol, Italien

Hvad er nyt?

Navnet GTC4Lusso er helt nyt, men reelt er det en faceliftet Ferrari FF, hvilket den nye bil heller ikke skjuler. Profil, dimensioner og udtryk er stort set det samme, men faktisk er næsten alle pladedele nye, og det samme er siderudeføringen. FF var en banebrydende bil for Ferrari. Blandt andet var det Ferraris første bil med firehjulstræk. Designmæssigt trækker Ferrari den nye GTC4 Lusso tilbage til traditionerne især omkring hækken, som låner elementer fra flere tidligere Ferrari-modeller.

Teknisk set er motoren blevet lidt kraftigere og bilen dermed lidt hurtigere. V12-motoren på 6,3 liter yder nyt 690 hk. Den går fr 0-100 km/t på 3,4 sekunder og topper ved 335 km/t. Og så har GTC4Lusso fået firehjulsstyring. Baghjulene påvirkes mekanisk og kan medstyre op til 2 grader i bagge retninger. Desuden er kabinen opdateret med blandt andet et nyt, aktivt info-display i passagersiden.

Ferrari GTC4 Lusso
Ferrari GTC4 Lusso© A. Hansen

Hvem er konkurrenterne?

Der findes ingen andre 4-personers biler med V12-motor og firehjulstræk. Men i stil og type konkurrere GTC4Lusso med Bentley Continental GT, Porsche Panamera Turbo og Mercedes S-klasse AMG.

Ferrari GTC4 Lusso
Ferrari GTC4 Lusso© A. Hansen

Hvordan kører den?

Dynamisk set kan den sammelignes med Porsche Panamera. Den nye firehjulstyring gør, at GTC4Lusso føles mindre end den er i sving, mens lavt tyngdepunkt, frontcentermotor og megahjul sikrer en overdådig højtfartskontrol. 

Men trods dynamikken er den overraskende komfortabel, også fordi støjniveauet er så lavt, at man godt kan savner lidt Ferrari-musik.

Ferrari GTC4 Lusso
Ferrari GTC4 Lusso© A. Hansen

Hvornår lanceres den?

Første biler leveres i Danmark til september. Beslutter du dig nu, skal du dog ikke regne med at se din nye GTC4 Lusso før om et år. Prisen er 5.170.000 kr. med fuld afgift.

Ferrari GTC4 Lusso
Ferrari GTC4 Lusso© A. Hansen

VI SYNES...

Lige så udramatisk, praktisk og brugervenlig GTC4Lusso er under 5.000 o/min, lige så voldsom, involverende og aggressiv er den, på den anden side af 5.000 o/min. Let at bruge i hverdagen, fantastisk at lege med, når du vil det.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...