© RM Sothebys

Ferrari vurderet til over 170 mio. kr: Så meget blev den solgt for

Uhyre sjælden Ferrari blev i weekenden solgt på auktion. Den havde forhåndsvurdering, der ville gøre den til en af verdens 10 dyreste biler nogensinde, hvis den blev solgt. Se hvad hammerslaget lød på:

12. december 2018 af Erhvervspraktikant Asger Dybdal

Opdatering:

RM Sothebys har altid nogle specielle biler under hammeren, og d. 8 december var denne ultra sjældne Ferrari i rampelyset. Bilen er en Ferrari 290 MM fra 1956 og var vurderet til 22-26 millioner dollars, hvilket svarer til 145-172 millioner danske kroner. Hammeren faldt ved 22.005.000 Dollars (143.758.665 kr.) 

Det var lige præcis ikke nok til at komme ind på listen over de 10 mest de dyreste biler, der nogensinde er solgt på auktion. Her ligger en Jaguar D-Type lige foran med en pris på 22.245.075 dollars. 

Sjælden udviklings-Ferrari

Ferrari 290 MM er en ud af fire udviklingsbiler, som Ferrari i 1950’erne brugte til at teste forskellige drivliner med. 

Målet var at finde det bedste setup til langdistance-racerbiler. Ferrari’s plan var, at de i hvert ræs skulle have tre til fire biler med, som hver især var lidt forskellige. På den måde ville Ferrari kunne spotte, hvilke versioner der var bedst til de forskellige slags motorløb, og fordele risikoen.  

© RM Sothebys

Fik ny V12-motor

De fire udviklingsbiler skulle blandt andet bruges til at køre Mille Miglia. Mille Miglia var et 1.600 km langt racerløb,der blev kørt på offentlig vej. I 1956 lykkedes det med denne bil og Peter Collins, der var en meget talentfuld kører, at få en podieplads. Dengang var bilen udstyret med en 4-cylindret motor.

Et år efter bilens fødsel, altså i 1957, blev der lagt en V12-motor i. Trods den nye motors mange cylindre, skulle motoren være lille, for at der var plads. Motoren blev lagt i, og bilen deltog igen i forskellige motorløb.

Bilen har kørt mange prestigefyldte motorløb med mange dygtige racerkørere. Ferrari 290 MM blev lavet i fire eksemplarer, men kun tre eksisterer i dag. 

Ferrari'en sælges på en stor auktion d. 8. december 2018 på Petersen Automotive Museum Auction i Los Angeles.

© RM Sothebys
© RM Sothebys
© RM Sothebys

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...