Ferrari SUV hot hatch hatchback sportback 2021 spy
© Automedia

Ferrari på vej med SUV - se billederne her

For nogle er det det, der absolut ikke måtte ske. For andre er det langt om længe sket. For Ferrari er det levebrød, der skal sikre mærkets fremtid.

10. februar 2021 af Frederik Hauschildt

Muldyret Ferrari Purosangue

Ferrari Purosangue er bilen, der skal sikre det maranellesiske bilmærkes fremtid. I 2017 ytrede Ferrari et ønske om at producere en SUV til et bredere marked, end hvad mærket gør nu. Målet med bilen skulle, simpelt sagt, være at tjene en større bid af bilmarkeds-kagen, og at øge produktionsvolumen igennem et udvidet repertoire af biler.

Testbilen, vi ser på billederne, er en del af det projekt, Ferrari kalder F175. Navnet Purosangue betyder 'Fuldblod', og er det navn, vi kommer til at kende bilen under. Som navnet måske antyder, så mister SUV'en ikke meget Ferrari DNA: Bilen skal i første omgang drives af en 800 hestekræfters V12, og senere af en hybrid-V8 drivline. Projektet F175 har også affødt en masse øvrige projekter, såsom elektriske F244 og F245, som vi kan forvente at høre mere om over de kommende år.

Ferrari SUV hot hatch hatchback sportback 2021 spy
© Automedia

Når helvede fryser over

Vi er nødt til at adressere elefanten i showroomet: For bare 6 år siden sagde Ferraris daværende CEO, at mærket aldrig ville bygge en SUV. Bare sidste år gik al Ferraris snak på, at elbiler endnu ikke er udviklede nok. Den italienske sports- og superbilsfabrikant plejer ellers ikke at være dem der trækker i land, men Purosangue-projektet tyder på, at bilfabrikanten har i sinde at bryde med begge løfter i fremtiden.

Vores partner, Automedia, der har spottet bilen i Maranello hævder nemlig også, at den nye SUV er bygget med en batteridrevet elbil i tankerne. Platformen har flad bund, hvilket muliggør en batteriplacering der er fordelagtig for både opladningshybrider og elbiler. Automedia hævder også, at bilen kan have monteret op til 618 hk ud på fire elmotorer, samt mindst et 80 kWh litiumbatteri.

Ferrari SUV hot hatch hatchback sportback 2021 spy
© Automedia

Det er ikke en Ferrari?

På billederne er vist et muldyr, Ferrari har bygget over den nuværende Maserati Levante (Læs vores første test her!). Det er på trods af, at designet til Purosangue angiveligt allerede er færdigt. Så den store grill, de skarpe lygter og tagspoileren er den samme, som vi kender fra Levante. Vi kan dog se, at undervognen ikke er den samme:

Purosangue-indmaden ser ud til at placere Maserati'en en del tættere på jorden end tilsvarende produktionsbiler, og det stemmer overens med informationen: Purosangue vil have en højdejusterbar undervogn, der både kan strammes og sænkes i sportens ånd. Med Purosangue sigter Ferrari efter at bygge en SUV, der er mere sporty end både DBX og Urus!

Ferrari SUV hot hatch hatchback sportback 2021 spy
© Automedia

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...