Ferrari-koncernens værdi er nu større end disse amerikanske bilgiganter

Ferrari som virksomhed har i dag en markedsværdi på 30 mia. dollars, hvilket gør det til en af de helt tunge drenge, på trods af at lave få biler, når vi kigger på styktal.

16. maj 2020 af Martin Poorhamidi

Der er penge i heste – især de sorte, der stejler på en gul baggrund...

Engang var Ford kun én kontraktlig formulering fra at købe Ferrari. I dag er den italienske sportsvognsfabrikant og F1-konstruktør mere værd end både Ford og General Motors. Den der ler sidst...

Trods den globale krise, som coronavirus trækker med sig, er der stadig store økonomiske muskler hos Ferrari i Maranello. For trods et lille fald på én procent i marts måned klarer Ferrari sig om selskab stadig ufatteligt godt på børsen, det skriver CNBC.

Ferrari klarer sig bedre end Ford og GM

Faktisk er det ufatteligt godt i forhold til andre – og meget større – bilfabrikker, som eksempelvis Ford og General Motors – i daglig tale GM-koncernen.

Med en markedsværdi på 30 millarder dollars er italienerne nemlig mere værd end begge amerikanske bilfabrikker, skriver boosted.dk.

Alt imens lider amerikanerne. GM har nu en markedsværdi på 29 millarder dollars, mens Ford halter gevaldigt efter med en værdi på ‘kun’ 19 millarder dollars.

Høj efterspørgsel hjælper Ferrari

I den sammenhæng skal det nævnes, at hver gang, Ferrari producerer én gadebil, har GM trillet 770 biler af samlebåndene.

Det, der hjælper Ferrari-aktien på vej, er den høje efterspørgsel på mærkets privatbiler. Noget som altså ikke ser ud til at lide – coronavirus til trods. Det skræmmer tilsyneladende heller ikke investorerne, at Ferrari selv har udtrykt bekymring for, om fabrikken når sine salgsmål for 2020, efterhånden som vi når længere hen på året.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...