© bilmagasinet.dk

Ferrari-boss: Ja, Schumacher forlader os

Ferrari-bossen bekræfter stjernens farvel med vanlig italiensk charme

20. december 2009 af mew

Luca di Montezemolo besvarede fredag på det årlige julepressemøde i Maranello på spørgsmål fra den nationale og internationale presse.

Ferrari-præsidenten svarede på et spørgsmål om Michael Schumacher med en forklaring om, at der ikke kun findes én, men to Michael Schumacher.

”Den rigtige Schumacher, ham jeg kender, vil atid være en del af Ferrari-familien. Jeg sagde det på Monza, og jeg gentog det i Abu Dhabi. Men det virker som om, at han har en tvillingebror, identisk på alle måder, som virker til at have besluttet sig for at deltage i Formel 1 med Mercedes. Jeg kender ham ikke personligt, men det virker som om, at vi ikke har noget at tilbyde ham.”

”Vi har to unge kørere i Felipe Massa og Fernando Alonso, som vi forventer en del af næste år. Spøg til side, Michaels nuværende rolle handler om udviklingen af vores gadebiler, inklusiv den vigtige fase, hvor vi lancerede 458 Italia, hvilket er resultatet af teknologi og research udviklet ude på banen af Formel 1-biler.”

”Jeg tror, at da jeg denne sommer spurgte om han ville træde ind for Felipe, efter det forfærdelige uheld i Budapest, der genopdagede han lysten til at køre race, og det at han ikke var i stand til at gennemføre dette, efterlod ham med et tomrum som vi ikke kunne udfylde.”

”Jeg husker hvor bedrøvet han lød om aftenen den 9. august, da han ringede til mig og fortalte, at problemet med hans nakke gjorde, at han ikke kunne køre i Valencia. Det er heldigt, at vi på trods af andres usportslighed, kunne lade ham køre i en 2007-bil på Mugello.”

”Ellers havde Michael ikke været helt klar over denne situation. Vi har prøvet at fremlægge ideen om at køre en tredje bil, men i øjeblikket er dette ikke muligt. Jeg ved ikke, hvad han beslutter for fremtiden, men jeg vil gerne give ham, og hans tvillingebror, mine bedste ønsker.”

Få seneste nyt om skiftet til Mercedes hos Bil Magasinets formel 1-eksperter hos BMF1.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...