Ferrari elbil

Ferrari bekræfter elektrisk superbil!

Ferrari-boss Sergio Marchionne bekræfter, at Ferrari arbejder på en 100 pct. elektrisk superbil, der skal tage kampen op mod Tesla.

17. januar 2018 af Mathias Brandt

Tesla’s seneste introduktion af den nye Roadster, som lover at kunne køre fra 0-100 km/t på 2,1 sekunder, rykker for alvor Tesla ind i den allerhurtigste elite af hyperbiler – og det bliver bemærket, ikke mindst af Ferrari. Ferrari’s boss, Sergio Marchionne, lægger ikke skjul på, at Ferrari også er gået i gang med at udvikle en elektrisk hyperbil i stil med Tesla Roadster.

Under et interview med finansportalen Bloomberg ved dette års Detroit Auto Show, udtaler Marchionne følgende:

”Hvis der skal bygges en elektrisk superbil, så vil Ferrari være de første til at gøre det. Folk er imponerede over, hvad Tesla gjorde med superbilen. Jeg prøver ikke at underminere, hvad Elon har gjort, men det kan vi jo alle sammen gøre” 

Sergio Marchionne
Sergio Marchionne


At Ferrari skulle være først til at udvikle en elektrisk superbil, lyder dog noget tvivlsomt, da de langt fra er de første på dette område. Selv om de er små producenter, så burde man retfærdigvis anerkende, at mærker som Nio og Rimac begge allerede har udvikle elektriske superbiler.

At Marchionne ikke anerkender disse som ægte superbiler, må stå for egen regning, men at Ferrari skulle være de første, har vi dog svært ved at se.

En af grundene til, at Marchionne også ser det nødvendigt at udvikle en elbil, kunne være Ferrari’s salgsmål for fremtiden. Med en plan om at sælge mere en 10.000 biler om året bliver Ferrari pålagt strengere emissionskrav for den samlede produktion, og her vil en elbil være perfekt til at overholde disse krav. 

Sidst men ikke mindst må vi nok også erkende, at fremtiden i større og større grad bliver baseret på hybrid- eller eldrevne køretøjer, om vi vil det eller ej. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...