Er en Ferrari 308 verdens fedeste rallybil? Yes, der er ingen tvivl!

Når man siger rallybil tænker man ikke umiddelbart på Ferrari, men der er selvfølgelig altid undtagelser, hvilket denne video tydeligt beviser.

26. juni 2020 af Anders Richter

At finde ordene "Ferrari" og "Rally" i samme sætning er yderst sjældent, men denne gang sker det faktisk. Det er fredag, og vi er gået på YouTube-arkivet for at finde noget fed video, så vi kan blive sendt på weekend med stil – og det er lykkedes. 

En belgisk YouTube-kanal, som har fokus på rally, har nemlig lagt en video op med flere forskellige Ferrari 308'ere, og det er den første i videoen, der virkelig betager os. 


Her ses bilen fra videoen i 1981 under et Tour de Corse-rallyløb.
Her ses bilen fra videoen i 1981 under et Tour de Corse-rallyløb.

Dengang Ferrari også kørte rally

Den viser nemlig en Ferrari 308 GTB i fuld krigsmaling, som pløjer igennem den ene mudderpøl efter den anden, mens V8-motoren får fuld smæk. Fedt!

Og det er ikke en bil, der senere er blevet ombygget. Bilen du ser i videoen er faktisk den selvsamme bil, som kørte Gruppe 4-rally i starten af 80'erne. Bilen blev kørt af franskmænden Jean-Claude Andruet, og deltog bl.a. i det famøse franske rally kalædet Tour de France. Bilens ejer var den franske Ferrari-importør Charles Pozzi.

Se bilen i videoen herunder, og go' weekend!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...