Denne forpinte Ferrari Enzo må ikke sælges

En beslaglagt Ferrari Enzo har i årevis holdt parkeret i en blanding af sand, støv og bagende sol i Dubai. Mange folk har forsøgt at købe den, men uden held.

9. februar 2016 af Christian Thestrup

Normalt bliver man i godt humør ved synet af superbiler som Ferrari, Lamborghini og Aston Martin, der står parkeret ved siden af hinanden. Sådan er det bare ikke i Dubai. I hvert fald ikke når bilerne er beslaglagt af politiet og holder under den brændende sol på en af ordensmagtens forblæste parkeringspladser.

Og det er der en del biler, som gør. Enten fordi ejerne ikke kan betale afdragene på bilerne, eller fordi ejerne er blevet afsløret i noget kriminelt, så de pludselig får brug for at forlade landet. Og det sidste er netop tilfældet med den Ferrai Enzo, du kan se på billedet. Bilen har nemlig tilhørt en britisk forretningsmand, som købte bilen i 2011. Kort tid efter købet forlod manden dog pludselig landet, og efter at Enzoen havde stået forladt på en parkeringsplads i 20 måneder, valgte politiet at se nærmere på bilen. 

Det viste sig, at ejeren var en del af en større efterforskning, som var ledet af Interpol, og derfor valgte politiet i Dubai at konfiskere bilen og tage den med til deres indhegnede parkeringsplads. Og her har den stået lige siden – under den bagende sol og med ørkensandet blæsende hen over den fine lak. 

Der er kun lavet 300 eksemplarer af Ferrari Enzo, og med en 0-100 km/t-tid på 3,4 sek. er det stadig en af verdens hurtigste biler. Synet af den beskidte superbil har derfor fået mange bilentutiaster til at kontakte politiet for at høre, om de kunne købe den.

Senest har en amerikansk mand tilbudt 10,65 mio. kr. Men selv om politiet i Dubai normalt godt kan sælge beslaglagte biler, er der i dette tilfælde et problem. Bilen er nemlig en del af den verserende efterforskning mod den britiske mand, fordi han muligvis har købt den med stjålne penge, og derfor skal den blive i politiets varetægt.

Og mens Interpol fortsætter deres efterforskning, kræver både den britiske mand og bilforhandleren, der solgte ham Ferrarien, i øvrigt at få udleveret nøglerne til den unikke bil, så alt i alt er sagen åbenbart gået i hårdknude. 

Den gode nyhed er dog, at den øverste leder for Dubai Politis færdselsafdeling, Al Mazroui, har lovet at flytte bilen ind i en garage, hvor den står lidt mere beskyttet. Og som han siger til nyheds-sitet 7DAYS, så er det på trods af sandet og støvet stadig en helt fantastisk bil.

"Det er et mestervæk," fortæller han og tilføjer, at da politiet tjekkede nummerpladen, opdagede de, at den britiske ejer skylder en hel del penge for diverse trafik-forseelser. Men det er sikkert hans mindste problem i øjeblikket.

Vi må håbe, at politiet i Dubai til sidst forbarmer sig over bilen og adopterer den til deres imponerende vognpark, som blandt andet består af biler som Porsche 918 Spyder, Brabus B63S, BMW i8, Lexus RC F, Aston Martin One-77, McLaren 12C, Mercedes SLS, Lamborghini Aventador, Chevy Camaro, Nissan GT-R, Bugatti Veyron, Bentley Continental og Ferrari FF. Nu må vi se.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...