Skaberen af Asterix er død, og han var en af jordens største Ferrari-samlere!

Hvad har tegneserien Asterix og et af verdens største superbilsmærker til fælles? De var begge elsket af franskmanden Albert Uderzo, som nu er død i en alder af 92 år. Læs mere om hans kærlighed til Ferrari hér!

2. april 2020 af Anders Richter

Albert Uderzo, medskaberen af Asterix

Den 24. marts 2020 døde franskmanden Albert Uderzo i en alder af 92 i sit hjem i udkanten af Paris. Det kan godt være, hans navn ikke umiddelbart får en klokke til at ringe, men når vi forklarer dig, at dette var manden, som var med til at skabe og tegne Asterix-tegneserien, vil du nok nikke anerkendende med hovedet. Hvad mange dog ikke ved er, at han også var en kæmpe Ferrari-nørd, og en del af hans formue brugte han på at indkøbe og køre i nogle af de vildeste Ferrari-modeller i historien.  

Asterix solgte i over 380 mio. eksemplarer

Albert var født farveblind og med seks fingre på hver hånd. Udfordringerne blev dog hurtigt vendt til en fordel, og han fik sine evner verdenskendt som værende medskaberen af Asterix og Obelix-tegneserien, der blev et hit i hele verden. Tegneserien blev skabt af Albert (tegner) og René Goscinny (tekstforfatter), og det blev en slags europæisk pendant til de amerikanske actiontegneserier i form af Superman og Batman. 

Serien blev så populær i Frankrig, at man opkaldte landets første satellit efter serien – den blev kaldt Asterix. 

Der er ialt blevet solgt over 380 mio. bøger om Asterix og Obelix, som er blevet oversat til mere end 100 sprog. 

Her ses en illustration Albert Uderzo lavede til den franske Ferrari-klub, hvor han i mange år sad som formand.

Formand i den franske Ferrari-klub

Når Albert Uderzo ikke brugte sine 12 fingre til at tegne, samlede han på biler, og han var endda også formand i den franske Ferrari Klub. 

Han har gennem tiden haft en perlerække af Ferrari-modeller, som bl.a. inkluderer F50, Enzo, 288 GTO, 512 BB LM, 365 P og mange, mange flere. En af de biler, som redaktionen dog er allermest misundelig på, er hans Ferrari F40 LM, som Albert Uderzo ejede fra ny. Noget af det, der gør den ekstra interessant set med danske øjne er, at den i dag befinder sig i Danmark. 

Her ses Albert Uderzo bag rattet af en F40 gadebil, han også havde i sin samling.

Hans sjældne F40 LM bor i dag i Danmark

Som det kan læses ud fra Formula Automobile's hjemmeside, den danske Ferrari-importør, som har til huse i Lyngby, er netop Albert Uderzo's gamle F40 LM en del af deres Race & Legends-udstilling. 

F40 LM med chassisnummer 88522 fra 1991 er nummer seks ud af ialt 19 F40 LM-biler, der blev ombygget af Michelotto i sin tid. 

Du kan se den eksakte bil på billedet herunder og i toppen. 

Vil du læse flere bilhistorier, så husk at aktivere dit abonnement på Bil Magasinet i dag. Du kan gøre det ved at trykke på linket hér.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...