© bilmagasinet.dk

Årets bedste tur (indtil nu!)

Uge 36/12 Ferrari F12 (GÆT SELV)

7. september 2012 af Mikkel Thomsager

"Værs'go. Her er en Ferrari F12. Vær venligt at være tilbage om otte timer."

Sådan lød torsdagens opgave, som var årets hidtil bedste, og det blev naturligvis en fantastisk dag. Min køremakker og jeg fandt i løbet af 45 minutter, det stykke vej syd for Maranello, hvor jeg kørte Lamborghini Aventador sidste år (se det her).

Det gav en unik chance for at sammenligne de to køreoplevelser. Men stop omgående den sammenligning. Det giver igen mening. Ferrari F12 var meget anderledes, end jeg troede.

Første indtryk er en brugbar, venlig og imødekommende bil, der opfører sig pænene og mere nobelt, end italienere gør mest.

Andet indtryk overbyggede et første indtryk, ved at bilen tilbød mig venlig, elektronisk kørehjælp, som gav mig selvtillid nok, til at køre både hårdt og sidelæns.

Tredje indtryk, på den anden side af den godmodige hjælpsomhed, der hvor du piller den elektroniske hjælp af, og presser alt helt ud på den anden side af grænserne, afslørede en bil, som kræver sin chauffør, for at præstere sit bedste. Der skal skal en bane med gode afkørselsmuligheder til, før jeg prøve det igen.

En fantastisk bil, som på en gang tilbyder stor, let tilgængelig køreglæde, og superbilsvildskab, af en uforudsigelig slags, som superbiler skal have.

Uha, jeg har allerede skrevet for meget. Jeg skal i gang med at skrive historien nu. Det bliver - osse - en dejlig dag.

Sjovt nok mødte jeg en entusiastisk læser, Søren Juul Jensen, der boede på samme hotel som os, Planet Hotel, Maranello, der ligger liger over for den gamle hovedindgang til Ferrari. Så jeg var på facebook om bilen, endnu inden jeg havde kørt den. Se billedet her.

 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...