Åh nej, ny Ferrari er allerede udsolgt

Ferrari F60 America bygges for at fejre bilmærkets 60 år i Nordamerika. V12-roadsteren er allerede udsolgt

13. oktober 2014 af Bil Magasinet

Ferrari fejrer sit 60-års jubilæum på det nordamerikanske marked ved at vende tilbage til traditionen fra 1950'erne og 60'erne med specialbyggede modeller i ekstremt begrænsede serier. Ferrari F60 America er baseret på F12 Berlinetta og vil kun blive bygget i 10 eksemplarer. Den vises for første gang lørdag aften 11. oktober ved en gallamiddag i Beverly Hills City Hall.

Traditionen med kun at bygge 10 stk. er inspireret af 1967 275 GTS4 NART Spider, som var den åbne udgave af 275 GTB4. Den var udtænkt og bygget af den daværende Ferrari-importør, Luigi Chinetti, efter forslag fra Enzo Ferrari.

Den nye F60 America har V12-motor placeret bag forakslen og kan køre 0-100 km/t på 3,1 sek. Karrosseriet har lav vindmodstand og aktiv aerodynamik som på F12 Berlinetta, og for de heldige købere, der har fået lov at købe den, er det en stensikker investering, der kun kan stige i pris. Prisen er iøvrigt ukendt.

De to læderbeklædte styrtbøjler er i kromfinish og føres videre til bagklappen med et par unikke finner i kulfiber. Her er integrerede luftindtag til kulfiberbremserne og en kaleche i lærred, der kan køre op/ned op til 120 km/t.

Kabinen er asymmetrisk designet og sporty rød i førersiden, men passagersiden er sort - som i de klassiske Ferrari racerbiler. Materialerne er kulfiber og andre kompositmaterialer, og de skåformede stole har en fortolkning af det amerikanske flag på ryglænet.

Bemalingen er inspireret af det klassiske North American Racing Team, og den unikke Ferrari 60th anniversary hingst på hjulenes centermøtrikker går igen i midterkonsollen i kabinen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...