21-årige Nicklas Nielsen fra Hørning ved Aarhus havde allerede inden årets sidste afdeling i Ferrari Challenge-serien sikret sig titlen i Trofeo Pirelli-klassen.
Han kom som mester til årets sidste afdeling på Monza-banen, men kørte efter den ultimative sejr i serien: Verdensfinalen med deltagelse af de bedste kørere fra alle Ferrari Challenge-seriens ligaer i Europa, USA og Asien samt Stillehavsregionen.

Hvordan var det at komme til Monza-banen og køre mesterskabet hjem?
"Jeg havde allerede sikret EM i den næstsidste afdeling i Barcelona, men ville jo også gerne vinde mesterskabet for alle nationer, altså VM i Ferrari Challenge. Det var vildt at køre på Monza foran 30.000-40.000 tilskuere," siger Nicklas til Bil Magasinet.
Monza med ekstremt pres på dækkene
Monza er en højfartsbane?
"Ja, det er en ikonisk bane, og det var en fed oplevelse at køre der. Der er virkelig meget pres på dækkene, fordi det er en bane med mange højfartskurver."
"Det var en suveræn afslutning på en fantastisk sæson! Hele teamet har været gennemsyret af kampånd fra vi startede året, og at tage både europamesterskabet og verdensmesterskabet er jo suverænt. Finali Mondiali er et unikt event for alle Ferrari-elskere, og at vinde finalen foran så mange dedikerede fans fra hele verden er en ubeskrivelig oplevelse. Jeg kan ikke takke holdet bag Formula Racing nok," lyder det fra Nicklas Nielsen.

Hvor mange biler er der i feltet?
"Vi kører op til 48 identiske biler i to gange 30 minutter. Det er sprintløb. Specielt ved verdensfinalen på Monza var det vigtigt at komme op foran. Det gik godt i kvalifikationen, men vi manglede lidt topfart, så vi skiftede motoren. Topfart er godt på Monza. Jeg startede treer i finalen. Det vil sige anden række i højre side. Der er meget, meget små forskelle i omgangstiderne, så det er vigtigt at komme godt ud af første sving."
Identiske Ferrari-racerbiler
Bilerne er helt ens?
"Ja, og man lærer meget af at køre i en klasse, hvor bilerne er ens. Teamet har dog mulighed for at finjustere på bilens setup, men det er mere eller mindre en standardbil, så det er op til føreren at få det bedste ud af den. Der er ingen restriktioner på brændstofforbruget, så det er fuld gas i 30 minutter. Der er heller ingen pitstop, så det er bare med at komme derudad. Meget af det, man skal kunne, ligger mellem ørene. Man skal virkelig være klar. Jeg har altid været god til mentalt at sætte mig op til tingene og har kunnet levere konstante omgangstider. Det er faktisk vigtigere, end om du er 2/10 sek. hurtigere."

Nicklas har endnu et løb i kalenderen i 2018-sæsonen, nemlig den nyoprettede GT3 Nations Cup. Den skal køres i Bahrain 30 nov.-1. dec. som et VM for sportsvogne.
Hvert land deltager med én bil og to kørere. Der køres to træningssessioner, to kvalifikationer, to kvalifikationsløb og selve finalen på 60 minutter med minimum et kørerskift.
Deler bil med Johnny Laursen
Den danske bil bliver Formula Racings Ferrari 488 GT3 folieret i Dannebrog, og Nicklas skal dele bilen med en af Bil Magasinets stiftere, Johnny Laursen.
De to kørere kommer op i mod biler som Nissan GT-R, Mercedes-AMG GT3, Porsche 911 RSR og McLaren 650S GT3.

Hvad er en Ferrari Challenge-bil?
En Ferrari Challenge er kort fortalt en Ferrari 488 GTB, som er strippet for vægt. Den har sikkerhedsbur og slicks, men derudover er det i princippet en standard bil.
Alle bilerne er ens, så det garanterer tæt fight under løbene.
Reglerne siger, at bilen på ethvert tidspunkt skal veje minimum 1296 kg uden fører.
"Teamet ved, hvor få kilogram brændstof, vi har kommet i bilen, men vi har selvfølgelig en sikkerhedsmargen – som ikke skal overtrædes! Når bilerne er ens, er der ikke så meget idé i at udfordre grænserne for vægt," siger Nicklas Nielsen.