DS7 Crossback MHV911 2018 Dragør sort
© A. Hansen

DS7 Crossover skal konkurrere med Audi Q3 og Q5

Citroën afliver sin DS-modelserie og introducerer DS som et selvstændigt mærke med en ny model: DS7 Crossover

21. juni 2018 af Mikkel Thomsager
DS7 Crossback 2018 Dragør sort

Hvor er vi?

DS7 er tidligere vist i Frankrig, men den danske presse møder første gang bilen i København.

DS7 Crossover: Hvad er nyt

Alt er nyt. Mærket er nyt og det etableres med en helt ny model, der kan ses som en afløser for Citroën DS5. DS7 er dog, som navnet antyder større. 

DS (Citroën) mener selv, at DS7 i størrelse og gørelse placerer sig et sted mellem Audi Q3 og Q5. Prismæssigt underbyder den dog Q3, blandt andet med omfattende standardudstyr. 

Med DS7 benytter Peugeot/Citroën-koncernen lejligheden til at præsentere en del - for koncernen - ny teknik. DS er koncernens prestige-mærke, og i fremtiden er det her, at koncernens nye teknik skal optræde første gang.

DS7 Crossback 2018 digital insturmenter
© A. Hansen

Hvem er konkurrenterne

I størrelse og stil mener DS selv, at DS7 placerer sig et sted mellem Audi Q3 og Q5 eller mellem den nye Volvo XC40 og XC60. Det kalder på et stribe andre konkurrenter som BMW X1, X2, X3, X4 og dermed også Jaguar E-Pace og Mercedes GLC.

Hvornår lanceres den nye DS7 Crossback?

DS7 Crossback lanceres sammen med DS som selvstændig mærke i Danmark. Det er ikke længere et undermærke af Citroën, men en overbygning i forhold til Citroën og Peugeot i stil med Lexus hos Toyota. 

Med den nye model følger således syv forhandlere, hvoraf den første åbner den 30. juni i Virum i Nordsjælland. Denne dag gør det også ud for lanceringsdato for den nye model.

Efter Virum følger en ny butik i Aarhus. Inden udgangen af i år vil DS også have forhandlere i Odense, Aalborg, Holstebro, Sydjylland, og endnu en i København. De to sidstnævnte er endnu ikke udpegede.


Vi synes…

DS7 er ikke bare en ny model, men en ny spiller på markedet. Den er markant blødere i affjedringen end konkurrenterne, hvilket ikke bare gør den til endnu en konkurrent i en klasse med mange konkurrenter – den er et reelt alternativ, for bilister, der går efter komfort.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...