DS 7 E-Tense 4x4 hedder top-versionen i DS7 Crossback-programmet. Betegnelsen dækker over en plugin-hybrid med 300 hestekræfter. Den her en benzinmotor på 200 hk og to elmotorer, som bidrager med op til 100 hk, så det bliver til 300 hk i alt, hvis man trykker speederen i bund.
Det giver god acceleration og overskud, og bidrager til oplevelsen af luksusbil. Men ikke alt er godt. Se Mikkel Thomsager video-test af bilen her, og læs om den mere almindelige DS 7 Crossback uden hybridteknologi i testen længere nede.

OBS! Testen herunder er fra oktober 2018, data og priser kan være ændret siden.
Forestil dig fransk mode på hjul. Sådan vil bilmærket DS gerne se sig selv. DS er en slags luksusoverbygning på Citroën og Peugeot i stil med, hvad Lexus er for Toyota. DS forsøger at sætte sin egen dagsorden i klassen, hvor den nye franske luksusbil skiller sig ud med afslappet komfort og avantgardistisk stil, som skal genspejle den franske haute couture.
Citroën-navnet blev fjernet fra DS-modellerne i 2015, og med den nye DS 7 Crossback får DS nu også sit eget stelnummer, så de reelt er et helt selvstændigt mærke.
DS 7 Crossback er, som navnet antyder, en crossover/SUV udført i gode materialer og med luksuriøs kabine og meget standardudstyr fra billigste version. I størrelse og stil mener DS selv, at den placerer sig et sted mellem Audi Q3 og Q5 eller mellem Volvo XC40 og XC60. I forhold til pris og udstyr kan man dog også tillade sig at sætte den op mod VW Tiguan eller sågar Ford Kuga.
Panoramatag er standard i DS 7
DS 7 har panoramaglastag som standard fra billigste version. I fremtiden vil DS-modellerne være koncernens spydspidsmærke, som er først med ny teknik, der siden bliver at finde hos Citroën og Peugeot. Den billigste version kaldet “Prestige” har digitale instrumenter med funky layout i stil med logoet, som standard. Midterkonsollen udgøres af en 12” trykfølsom skærm i høj opløsning med dedikerede knapper i krystalglasdesign til hovedmenuen nedenunder. Selve funktionen af systemet er den samme, som kendes fra de seneste PSA-modeller.

Motorudvalg i DS 7
Bil Magasinets første køreindtryg afslører en usædvanlig komfortabel bil. Det gælder et lavt støjniveau og ikke mindst affjedringen, som i DS 7 Crossback fås med et nyt system kaldet “Active Scan Suspension”. Det kan læse vejen foran bilen via et kamera i forruden og derefter indstille affjedringen på, hvad der måtte komme.
Systemet fungerer dog med et optisk kamera i forruden, hvorfor det kun virker i dagslys. Selve affjedringen er konventionel og benytter ikke de nye progressive støddæmpere, som Citroën har introduceret i C4 Cactus. Men DS 7- affjedringen er bestemt komfortabel.
Motoren i testbilen er en ny udgave af den højtydende 1,6-liters turbomotor, der yder 272 hk i Peugeot 308 GTi. I DS 7 Crossback er den droslet ned til 225 hk, men effekten kommer lige så linært og homogent som i de kraftigere varianter. I DS 7 er motorlyden tilmed reduceret så meget, at den virker yderst afdæmpet, og motoren spiller godt sammen med automatgearet.

Sådan opleves DS 7 i kabinen
Kabinens rummelighed placerer ganske rigtigt DS 7 et sted mellem Audi Q3 og Q5 fulgt op af et regulært bagagerum på 555 liter. Førerpositionen er høj, hvilket letter adgangen til kabinen, men adgangen til bagagerummet er tilsvarende høj. Gulvet ligger dog i plan med kofangeren, hvilket letter adgangen.
I Elegance-versionen er automatisk, elbetjent bagklap standard. Den fungerer alene ved afstandsmåling, og åbner således af sig selv, når nøglen kommer inden for en halv meter af bagklappen. Man skal altså ikke sparke ind under kofangeren, som det er tilfældet med de fleste andre biler med automatisk bagklap.
Med en længde på 460 cm er DS 7 seks cm længere end Citroën DS 5, men med 274 cm er akselafstanden bare én cm længere. Pladsforholdene især på bagsædet synes dog bedre, selv om rummelighed i sig selv ikke har været førsteprioritet for DS 7.
Priser på DS 7
Priserne starter ved 400.000 kr. for en variant med en 130-hestes, 1,5-liters dieselmotor og Prestige-udstyr. Denne er også eneste variant, der fås med manuelt gear. Alle øvrige motor- og udstyrsvarianter er standardudstyret med et velfungerende 8-trins automatgear.
Selv i billigste version er udstyrsniveauet som nævnt flot. Standard er 19” alufælge, fuld sikkerhedspakke med automatisk nødbremse, avancerede LED-lygter både for og bag, navigation, 2-zone klimaanlæg med mere. Det er en skarp pris, der underbyder premiummærkerne, men opregner man udstyret, kan den faktisk også konkurrere mod flere mainstream mærker.
Ud over 1,5-liters HDi dieselmotoren fås DS 7 fra starten i to andre motorvarianter. Det gælder en 2,0-liters HDi-diesel på 180 hk, der starter ved 500.000 kr. for en Prestige og 620.000 kr. for en Elegance, og en 1,6-liters 225-hestes benziner til 550.000 kr. for en Prestige og 670.000 kr. for en Elegance.
