DS 4 får facelift og crossover-arbejdstøj

Crossback kan bedst beskrives som en omgang potensmiddel til den i forvejen flotte DS 4, der nu også kan kalde sig crossover

15. oktober 2015 af Frederik T. Frey

Bag rattet af den nye DS 4 Crossback (ja, for fanden – navnet Citroën er forbudt at bruge fra nu af) er det en blandet oplevelse af nyt og gammelt. Crossback kan bedst beskrives som en omgang potensmiddel til den i forvejen flotte DS 4, der nu også kan kalde sig crossover, hvis den trækker Crossback-kappen på.

På vej ind i bilen glædes jeg over, at DS 4 Crossback ser ny og frisk ud. Den ligner til dels den almindelige DS 4, men har bl.a. 30 mm mere frihøjde, særligt malede sidespejlshuse og -arme samt nogle ret så flotte tagbøjler. Front- og lygtedesign er blevet opdateret på DS 4, og Crossback-versionen bruger ligeledes den nye faceliftede næse.

 

I kabinen er der dog dømt ”best of” fra den franske bilfabrik. Det hele fungerer, og den nye start/stop-motorknap mellem sæderne, der er ekstraudstyr, ser bestemt lækker ud. Men bl.a. skærmen mellem urerne og den i midterkonsollen er ikke af nyeste grafik-generation, og flere knapper minder også om dem, vi har set på i flere år.

I sæderne sidder jeg strålende, og så snart jeg har råd, skal mine opsparingspenge bruges på de ”flettede” lædersæder, der ser ud, som om de er vævede. DS selv kalder designet ”urlænke” - til 74.000 kr. må jeg dog vente lidt med at bestille.

 

Den højere undervogn har gjort, at franskmændene har strammet fjederne, så hatchbacken ikke krænger for meget. Ved store og bløde ujævnheder er DS 4 Crossback strålende komfortabel. Men ved skarpe bump og lign. er der plads til forbedringer.

 

DS 4 både som almindelig model og i Crossback-versionen fås med flere forskellige motorer. Selve bilens kørestil lægger mest op til en rolig dieselmotor, men også den fine PureTEC 3-cylindrede benzinturbomotor med 130 hk er en oplagt mulighed.

 

Priserne starter ved 299.990 kr. for DS 4, og billigste Crossback koster 319.990 kr. – der er altså en merpris på 20.000 kr. på samtlige varianter, hvis de skal have Crossback-behandlingen.

 

Følg med i Bil Magasinet, hvor en fuld prøvekørsel snart dukker op.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...