Vildt jobskifte: Dacia nupper designchef fra Aston Martin

Dacia har ansat ny designchef, og tager han bare lidt af sine erfaring med fra sin hidtidige arbejdsplads, er der meget godt i vente fra discount-mærket

28. juni 2021 af Mikkel Thomsager

Miles Nürnberger tilskrives æren for konceptbiler Aston Martin CC100 Speedster Concept fra 2013.

© Aston Martin

Dacia One-77 på vej?

Kan du forestille dig en Dacia med designelementer fra en Aston Martin?

Næppe, og det kommer sikkert heller ikke til at ske, men sandt er det, at Dacia har gaflet Aston Martins designdirektør, Miles Nürnberger, og det siger i hvert fald noget om Dacia's ambitioner for fremtiden.

Miles Nürnberger starter hos Lada/Dacia 1. september 2021.

Marek Reichman er den karismatiske øverste chef for Aston Martins design, men Miles Nürnberger har haft titel af designdirektør siden 2018, og før det tilskrives han blandt andet æren for konceptbilen One-77 fra 2009 og CC100 fra 2013, og han har angiveligt også været aktiv i designet af den ventede Aston Martin superbil Valkyrie og lillebror-modellen Valhalla.

Har du husket at aktivere dit prøveabonnement på Bil Magasinet? Ellers kan du gøre det lige her!

Dacia nye designchef har også haft fingrene i Aston martin nye topmodel Valkyrie

Direkte under Renault-chefen

Miles Nürnberger har således en lang karriere hos Aston Martin bag sig, faktisk siden 2008, og siden 2018 som Design Director. Men nu skifter han til Dacia, hvor opgaven helt sikkert bliver meget anderledes. 

Før Aston Martin var Miles Nürnberger dog en periode hos Citroën.

Hos Dacia kommer han til rapportere direkte til Laurens van den Acker, som er manden der revitaliserede Renaults design for 10 år siden med lanceringen af blandt andet Renault Clio IV, Renault Captur og Renault Scenic. 

Han siger om sin nye kollega:

“Vi er meget glade for at kunne byde Miles Nürnberger velkommen i vores team på et ekstremt vigtigt tidspunkt for Dacia mærket. Miles er en anerkendt designer, der har inspireret mange med sit arbejde hos Aston Martin. Hans erfaring og passion for at bygge stærke mærker gennem design, er en kæmpe gevinst for Dacia, og vil os hjælpe med at definere Dacia's design i fremtiden.”

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...