Panikken er afblæst: En Dacia koster, hvad den koster

Dacia-importøren beroliger kunderne: Prisen på en Dacia er stabil efter 1. januar

4. december 2015 af Bil

De få potentielle danske Porsche-købere åbnede endnu en flaske champagne, da de kunne læse på forsiden af Børsen, at deres næste Porsche ville falde op mod 400.000 kroner efter regeringens ændrede bilafgifter. Venstrefløjen frådede af raseri, men hvad sker der i bunden af det automotive hierarki hos rumænske Dacia og deres billige folkebiler?

Her er prisen stabil efter 1. januar. Faktisk er der mest tale om prisstigninger – men når vi taler Dacia, kan det være ned til et par hundrede kroner.  

”Vi har haft mange forspørgsler fra kunder, der var i tvivl om, hvorvidt de skulle slå til nu eller om det kunne betale sig at vente med at købe en ny Dacia til efter nytår. Svaret er, at priserne på nær en enkelt version, næsten er på samme niveau efter årsskiftet. Så det er ikke et regeringsindgreb, der skal bestemme, hvornår der skal ny Dacia i carporten ”, siger pressechef i Renault og Dacia i Danmark, Søren Hyltoft.

 

Dacia Duster er mærkets bestseller herhjemme og stiger ikke i pris.

Dacia Sandero i basisversionen med en ualmindelig træls 75-hestes benzinmotor falder 5.000 kr. som del af en generel sænkning. Prisen er 94.990 kroner fra 1. januar. For Ambience versionen, der koster 104.990 kroner, kommer der en prisstigning på 1.000 kroner i forhold til nu, mens Dacias offroad wannabe Sandero Stepway stiger 675-1.000 kroner.

Stationcaren Dacia Logan MCV stiger 6.000 kroner som Ambience, mens topversionen Lauréate med 1.5 liters dieselmotor nu koster 142.973 kroner og dermed stiger 1.000 kroner.

Dacia's svar på elefantmanden Ssangyong Rodius hedder Lodgy og fås med op til syv sæder. Den fås fortsat fra 129.990 kroner med en 1,6-liters motor, der knapt kan flytte bilen, hvis den er fyldt op. Basisversionen med fem sæder holder prisen, mens Ambience stiger 191 kroner og topversionen Lauréate 331 kroner.

Importøren fremhæver, at de stabile priser har stor betydning for dem, der vil sælge deres brugte Dacia.

”Modsat hvad andre bilejere af nyere brugte biler oplever, får Dacia ejeren alt andet lige den samme gode pris for sin brugte Dacia i det nye år, da priserne nærmest ikke rokker sig. Også her tilbyder Dacia stabilitet” siger Søren Hyltoft.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...