Drama er Dacia Springs mellemnavn
Km77 er et spansk-baseret firma, der religiøst udfører den svenske elgtest på en række nye biler. Det giver et interessant indblik i, hvordan en bil opfører sig, når vejgrebet bliver udfordret af pludselige retningsskift. Eventuelle uheldige tendenser bliver blottet, når bilen under- eller overstyrer igennem de tæt placerede kegler.
Når Dacia Spring sendes igennem for første gang, sker det med 74 km/t. Her kaster føreren bilen ind, uden at vide, hvad reaktionen vil være. Et par meter længere inde, og vi kan se, at bilen krænger og understyrer i begyndelsen, men afslutter med et let slag af overstyring. Selvom testen ikke er bestået i første hug, lægger både Km77 og vi mærke til, at der hverken er tegn på, at hjulene skal løftes, eller at en større overstyring finder sted, som da Teknikens Värld testede Toyota RAV4.
Spring i forhold til konkurrenterne
I det næstbedste forsøg består Dacia Spring elgtesten med 77 km/t, men med det overstyring og kraftige ratudslag. Km77 skriver, at reaktionerne i bund og grund er sikre, set ud fra at bilen ikke vælter, men at de er mindre forudsigelige end de idéelt set bør være.
Men kigger man blandt konkurrenterne, er resultatet ikke dårligt. Elbiler i A-segmentet er ikke mangfoldige, men ser man på den udgående Seat Mii Electric, så er resultaterne for Dacia Spring faktisk overordnede gode. Naturligvis krænger den lavere bil ikke så meget, men bilen både over- og understyrer, og kan allerhøjst klare testen med 70 km/t.
Dacia Spring testes på Linglong GREEN-Maxx HP 050 økodæk, mens Seat Mii testes på Continental EcoContact 5 økodæk.

testes også i slalomkørsel. Her opfører bilen sig mere forudsigeligt, og undgår de værste over- og understyringer.
© Km77