© bilmagasinet.dk

Lavpris-SUV på vej til Danmark

Den faceliftede Duster bliver den første attraktive Dacia-model i Danmark

4. september 2013 af Steen Bachmann

Dacia sælger billige og ærlige biler, der ikke giver sig ud for mere, end de er. Familiebilen Lodgy har som forventet fået succes herhjemme, for på brugtmarkedet er alternativet en hærget familiebil med højt km-tal og høje driftsomkostninger.

Den danske importør har hidtil ikke taget den 430 cm lange SUV Duster hjem, for man har ventet på den faceliftede udgave med forbedret sikkerhed og motorer. Den bliver vist i Frankfurt og kommer til Danmark efter nytår.

Frontgrillen er ændret, her er nye forlygter med kørelys, nye tagrælinger og mulighed for at tilkøbe 16" alufælge med Mud & Snow-dæk. Bagtil er designet peppet op med kromdetaljer og nye lygter, og kabinen er nydesignet.

 

© bilmagasinet.dk

Motorprogrammet
En ny 125 hk turbobenzinmotor med 6-trins gearkasse debuterer i Duster. Den yder 90 procent af det maksimale moment ved 1.500 o/min og klarer knap 17 km/l.ved blandet kørsel. Duster fås også med den traditionelle 105 hk benzinmotor på 1.6 liter. Diesel er Renaults kendte 1,5-liters med 90 og 110 hk,

Dacia Duster fås både med træk på forhjulene og med træk på alle fire. Når det drejer sig om 4x4 versionen, er det hentet fra Renaults alliancepartner - Nissan og deres X-Trail.

Som i Renaults modeller er det muligt at tilkøbe multimediesystemet Media Nav. Et system med en 7 tommer skærm, der indeholder navigation, medieafspiller, bluetooth telefoni og radio.

Dacia Duster, der debuterer på Frankfurt Motorshow den 10. september kommer også til Danmark. Hvornår og med hvilke priser er endnu ikke endeligt bekræftet. Duster også vil blive tilbudt som varebil.

 

© bilmagasinet.dk

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...