© A. Hansen

Ny Dacia Duster til gammel pris

Dacia har har givet sin mest populære model en gang frisk op - prisen er uændret

15. september 2021 af Mikkel Thomsager

Ny Duster ... sådan da

Dacia er klar med en helt ny Duster. Eller det siger Dacia i hvert fald. Reelt er der tale om en let revision af den kendte model, som Dacia ikke desto mindre tillader sig at kalde fase 2 af 2. generation.

Første tur i den nye Duster på veje nord for Paris afslører dog, at alt er som det plejer bag rattet. Væsentligste forskel er et nyt infotainment-system, som faktisk fungerer fint og uden forsinkelse. Det samme gør et nyt 360 graders view, som giver både overblik og nærbillede af kantsten.

Duster kører, som den har gjort siden 2. generation blev lanceret i 2018. Da var det en væsentlig forbedring i forhold til 1. generation, ikke mindst i forhold til støjniveauet i kabinen.

De nye signaturlygter for og bag introducerer led-lys for, og så er automatgearkassen tilbage i Duster, vel at mærker med EDC-varianten, som er af dobbeltkoblingstypen, i modsætning til den nye Dacia Sandero, som har fået automatgear af milliongearstypen (CVT).

Automatgear fås dog kun med den kraftigste 150 hestes benziner, mens 4WD kun fås i forbindelse med den 115 heste diesel.

Få alle de fedeste tests, bilnyheder og meget mere - få 3 numre af Bil Magasinet for bare 99 kr. Aktivér dit prøveabonnement lige her!

Dacia Duster - ny på indersiden

Tre år efter Dacia introducerede 2. generation af SUV-modellen Duster, er den klar med en let revision. Udefra skal man ganske vist se nøje efter for at opdage forskellen. 

Forlygternes signaturlys er nu ændret, så den matcher det Y-formede design, som netop er introduceret på den nye Sandero, kølergrillen er også ny.

Indenfor er der til gengæld sket en del mere. Der er helt nye sæder, nye nakkestøtter og en høj centerkonsol med justerbart armlæn. Og så er det muligt at vælge mellem to forskellige multimediesystemer med en ny 8” berøringsfølsomskærm. Systemerne hedder Media Display og Media Nav.

© Dacia

Nu med automatgear

Med Media Display får man seks højtalere, DAB radio, Bluetooth, to USB udtag og Apple CarPlay og Android Auto (via kabel). Desuden har systemet får integreret stemmestyring, som tillader at styre en smartphone.

Med Media Nav får man desuden navigation og trådløs Apple CarPlay og Android Auto.

Kører man 4X4-versionen kan man desuden se en lang række nyttige oplysninger på centerskærmen. Blandt andet hældningsvinklen sidevers, indgangs- og afgangs-vinkler, højdemåler samt kompas. Efter en tur i terrænet kan man på 4X4-skærmen også se data fra turen.

Desuden kan Dacia Duster nu fås med EDC-gearkassen, som er en automatgearkasse af dobbeltkoblingstypen. Denne fås dog kun i kombination med benzin-motoren på 150 hk, som ikke fås med manuelt gear. Alle øvrige varianter har 6-trins manuelt gear.

© Dacia

Mere end 7.400 Duster i Danmark

Med EDC-gear starter Duster ved 210.490 kr. med ”Comfort”-udstyr.

Billigste Duster starter fortsat ved 169.990 kr. for en version med 3-cylindret benzinmotor på 90 hk.

Billigste diesel med 115 hk starter ved 205.590, og eneste variant med 4WD er netop diesel-udgaven, som da starter ved 235.590.

Dacis Duster fås også som varebil på gule plads, da starter priserne ved 115.079 kr.

Siden Dacia Duster blev introduceret i marts 2010, er der solgt over to millioner eksemplarer. I Danmark er der hidtil solgt 7.400 Dacia Duster.   

© Dacia

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...