Renault Dacia Lodgy rundt om jorden 16 gange lang tur mange km 2021
© Renault

Dansk Dacia har kørt, hvad der svarer til 16 gange rundt om jorden - på 5 år!

Forestil dig at køre jorden rundt i en Dacia. Forestil dig så at gentage denne tur 16 gange. Nu har du en ide om, hvor langt denne Dacia egentligt har kørt.

28. maj 2021 af Frederik Holck & Frederik Hauschildt

645.000 km på fem år

Tommy Nielsen er navnet på taxavognmanden som ejer en Dacia Lodgy, der har tilbagelagt 645.000 km.! Med en eventuel gensalgsværdi i baghovedet, havde de fleste nok skilt sig af med deres bil længe før kilometertælleren nærmede sig noget nær, hvad Tommy Nielsens Dacia har tilbagelagt på blot fem år. 

Med lidt hurtig hovedregning har bilen tilbagelagt over 350 km hver dag i de fem år, hvor den har kørt som taxa. På trods af dette hævder Tommy, at han først vil skifte sin Dacia ud, når den runder 670.000 km.

”Jeg købte den for fem år siden, som min første Dacia nogensinde. På trods af, at jeg har haft alle mulige forskellige biler – også meget dyre og eksklusive biler, har jeg aldrig været så billigt og uproblematisk kørende som nu. Min mekaniker har godt nok ikke tjent mange penge på mig de sidste fem år," siger Tommy.

Renault Dacia Lodgy rundt om jorden 16 gange lang tur mange km 2021
© Renault

Kun skiftet få sliddele

Efter 16 gange rundt om jorden vil de fleste forvente utallige værkstedsbesøg, næsten uanset hvilken bil der er tale om. Den 72-årige Tommy Nielsen har dog, mod alle odds, kun skiftet få sliddele over den femårige periode, heriblandt en enkelt kobling. Forsædet er blevet udskiftet til et med luftaffjedring, da Brian Kristensen, den daglige chauffør af Dacia'en, bruger mange timer om dagen i førersædet.

”Altså, vi har sat et luftaffjedret forsæde i bilen, for jeg sidder der altså mange timer om dagen. Det er jo ikke anderledes, end at man godt kan sidde på en spisestuestol og svare mails, men skal man arbejde otte timer om dagen på sin computer, så skal man have en rigtig kontorstol," siger Brian.

Renault Dacia Lodgy rundt om jorden 16 gange lang tur mange km 2021
© Renault

En Dacia som taxa?

Da Tommy i sin tid anskaffede sig Dacia Lodgy, var der ikke meget medlidenhed blandt byens taxa'er. Her blev grint og peget fingre, og Tommy hævdede, at det begyndte at minde om voksenmobning. Men den der ler sidst ler bedst, og Dacia-ejerskab blev en trend i byen.

"En stor del af vores kørsel er skolebørn og ældre i forbindelse med Flextrafik. Og de er alle sammen superglade for pladsen og indstigningen i bilen," siger Tommy, der også fortæller, at der nu er flere Dacia i byen end før, han købte sin taxa. Det er dog endnu ikke blevet en norm at køre taxa i en Dacia - det er nemlig bare 10 af alle 3.477 solgte Dacia Lodgy'er, der er taxaer i Danmark.

Renault Dacia Lodgy rundt om jorden 16 gange lang tur mange km 2021
© Renault

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...