Vi tester Danmarks absolut kedeligste køleskab! Nej undskyld, Dacia Lodgy er en bil...

Den koster 169.990 kr. og har plads til syv personer, så på papiret er Dacia Lodgy perfekt. I virkeligheden er det dog den kedeligste bil chefen har testet i rigtig lang tid.

22. juni 2020 af Anders Richter

Dacia Lodgy er muligvis DK's kedeligste bil

Er dette Danmarks kedeligste bil? Det er i hvert fald et godt bud. I basisversionen, som nu hedder Streetway, fremstår Dacia Lodgy i selv­udslettende kedsommeligt design, der får en Citroën Berlingo til at ligne et designikon.

Nu er det næppe designet, der får dig til at vælge en Dacia Lodgy, men derimod den indlysende kvalitet, der ligger i, at du her får en helt ny personbil med syv reelle siddepladser for 169.990 kr.

Husk at se videoen nederst, hvor chefen for Bil Magasinet kører en tur i Dacia Lodgy Streetway.

Køleskabet fra Dacia

Og den køleskabsformede Lodgy har faktisk en anden overraskende trumf i skærmkassen. I basisversionen er den gamle 8-ventilede 1,6-liters motor nemlig erstattet af Renault's nye 1,3-liters motor, her dog i en version uden turbo og med kun 102 hk. 

Læs flere tests af både billige og dyre biler i Bil Magasinet, som du kan købe abonnement på ved at klikke hér!

Den virker forbavsende villig og kvikkere end de angivne 11,1 sekunder fra 0-100 km/t antyder. Tilmed foregår det forbavsende ­civiliseret med lavt støjniveau ved by- og landevejshastighed. På motorvej overdøves al mekanisk støj af den voldsomme vindsusen, man nødvendigvis får, når man sender et køleskab op på 130 km/t, men i øvrigt foregår det fortsat civiliseret og med en overraskende fin retningsstabilitet.

Dacia Lodgy Streetway er skrabet på udstyr

Hvis du nu er blevet så animeret over udsigten til at transportere syv personer med en forholdsvis frisk motor og derfor fortsætter til listen over udstyr, så bør du stoppe her.

Lodgy Streetway er en basisversion med decideret skrabet udstyr. Her er manuelt justerbare sidespejle, og hverken rat, sikkerhedsseler eller førersæde kan justeres i højden, hvilket kan være et problem for nogle, fordi det oprette førersæde sidder højt i forhold til pedalerne. Lodgy har også kun det mest nødvendige sikkerhedsudstyr, og man må se langt efter udstyr som automatisk nødbremse, fartpilot, baksensor, alufælge og meget andet. Kedeligt, men måske brugbart.

Dacia Lodgy Streetway | Specs

Pris & årlig afgift

 • 169.990 kr.
 • 2.380 kr. 

Motor & ydelse 

 • R4, 1.333 cm3, 16V
 • 102 hk ved 4.500 o/min
 • 200 Nm ved 1.500 o/min

Præstationer 

 • 177 km/t Topfart
 • 11,0 sek. 0-100 km/t
 • 14,7 km/l WLTP

Mål og vægt 

 • 450/175/168 cm L/B/H
 • 1.309/543/1.400 kg Vægt/last/påhæng
 • 207-2.617 liter Bagagerum
 • 185/65 R15 Nexen N-blue HD (Dæk)

Vi har givet chefredaktøren på Bil Magasinet nøglerne til Dacia's 7-personers Lodgy, og det blev til nogle dages kørsel med mundvigene hængende nedad. Se videoen herunder og find ud af, hvad der gik galt...

Husk at følge med på Bil Magasinet's YouTube-kanal, hvor vi hver uge lægger nyt videoindhold op. Så få trykket "SUBSCRIBE" på vores kanal...

Læs flere fede bilartikler i Bil Magasinet. Få en forsmag på det seneste nummer hér, og husk at aktivere dit abonnement på Bil Magasinet i dag ved at klikke hér!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...