© Dacia

Ny 7-sædet MPV fra Dacia

Jogger er navnet på en ny stor SUV fra Dacia. Ventes til Danmark allerede i februar.

6. september 2021 af Mikkel Thomsager

Kæmpe Dacia

Dacia Jogger er 4.55 meter lang med en akselafstand på hele 2.9 meter og en frihøjde på 200 mm, gør den til en stor SUV med 7 siddepladser. De to bagerste sæder er individuelle og kan foldes op eller tages helt ud.

Udvendig er Jogger 19 cm kortere end en Seat Tarraco (474 cm), der også har plads til 7. Joggers akselafstanden er på 290 cm er dog 11 cm længere end Tarraco, hvilket antyder, at Jogger kan være mere rummelig. 

Det afspejles dog knap i bagagerummet, som er på 708 liter, og 1819 liter med sæderne lagt ned. Til sammenligning rummer Terraco 760 - 1.920 liter.

Jogger kan i øvrigt trække 1.200 kg. på krogen.

© Dacia
© Dacia

Sæderne kan tages ud

I Terraco kan de to bagerste sæder lægges i plan med gulvet. Det kan de angiveligt ikke i Jogger. Her kan sæderne slås op, og skal man have glæde af alle 708 - 1819 liter, skal sæderne tages ud, hvilket til gengæld er let – siger Dacia.

Jogger er en helt ny bil i Dacia-programmet, men den afløser faktisk to andre, idet Dacia Logan MCV og Dacia Lodgy udgår af programmet.

Jogger bygger på Renaults såkaldte CMF-platform, som er den grundæggende teknik der også bruges i flere nyere Renault modeller, eksempelvis Renault Captur. 

Dermed får Jogger angiveligt et højere sikkerhedsniveau end andre Dacia-modeller, med blandt andet seks airbags, automatisk nødbremse og blindvinkel-assistent.  

© Dacia

Også i "Karl smart"-version

Som noget helt nyt lanceres Jogger også i en Limited Edition, der er lidt off road-agtig. Den hedder Extreme og kendetegnes blandt andet ved den sorte hajfinne antenne, sort tagræling, sorte alufælge og sorte sidespejle. 

Indenfor er der røde syninger på sæderne og kromdetaljer på dørsiderne. Versionen er som standard udstyret med bakkamera, klimaanlæg og nøglefri betjening.

Motormæssigt kommer Jogger i første omgang til Danmark med kun en mulighed, i form af en 110 hk benzinmotor med sekstrins manuel gearkasse. Om et år følger Dacias første hybrid, som benytter den såkaldte e-Tech motor fra Clio. Det er en 1.6 liters, 140-hestes hybrid, som ikke kan lades op med kabel.

Jogger kan ses og købes hos de danske Dacia forhandlere fra februar. Endnu er der ikke danske priser på Dacia Jogger. De forventes at være klar i slutningen af november.

© Dacia

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...