dacia jogger 7 sæder billig

Forbruget er godt for så stor en bil og giver en lav ejerafgift. Næste år følger en hybridvariant.

© Søren Juul

Dacia Jogger: Drønbillig bil til syv personer

Dacia Jogger er egentlig bare en Sandero i rustvogns-format og med plads til 7 personer - men det er slet ikke en dårlig ting

31. august 2022 af Redaktionen

Hvad er en Dacia Jogger?

Dacia Jogger er en stor bil, men er baseret på platformen fra den noget mindre Dacia Sandero. Dacia Jogger kan udstyres med op til syv sæder og erstatter Dacia Lodgy.

Interiøret i Jogger er i udgangspunktet løftet direkte fra Sandero. Det gælder i øvrigt for meget af bilens teknik.

Motoren er også den samme, men i Jogger producerer den 110 hk frem for 90 hk. Kigger man på B-stolpen i profil, kan man nærmest se, hvor Sandero slutter, og Jogger starter - nærmest lidt som en rustvogn.

Udseende uagtet er Jogger, præcis som en rustvogn, meget rummelig. Bagagerummet måler som udgangspunkt 708 liter, men udstyres Jogger med den tredje sæderække, udnyttes pladsen i stedet til både knæ og frisure.

Det højeste udstyrsniveau, Extreme, kommer med de bagerste sæder som standard, men hvad nu, hvis du ikke skal bruge dem? Svaret er simpelt: Sæderne kan fjernes, og vejer desuden ikke særligt meget. De er nemme at smide i garagen eller entréen, hvis Jokker skal bruges som fragtskib frem for cruiseskib.

Pris og udstyr på Dacia Jogger

Priserne starter ved 194.990 kr. med fem sæder og 110 hk benzinmotor. Men for blot 5.000 kr. ekstra får man to ekstra siddepladser.

Billigste version hedder Essential og har som standard LED for- og baglys og et infotainmentsystem, der kan styres af mobiltelefonen. Sikkerhedudstyret er beskedent men seks airbags og nødbremse er standard.

Næste udstyrstrin "Comfort" koster 15.000 kr. ekstra og har aircondition, elspejle, fartpilot, parkeringssensorer og 8" touchskærm standard.

Højeste udstyrsversion hedder "Extreme". Her får man udvendige design-detaljer med et mere råt udtryk, 16 tommer alufælge, og automatisk klimaanlæg, bakkamera og nøglefri adgang. Da starter prisen ved 224.990 kr.

dacia jogger 7 sæder billig

SUV, MPV eller rustvogn? Dacia pitcher Jogger som en MPV, men med 20 cm i frihøjde kunne den også sagtens kaldes en form for crossover.

© Dacia

Test: Halvfed Jogger

Patrick Boje Jensen

Der er noget pragmatisk og praktisk over den største Dacia til dato – især prisen, som starter ved 194.995 kr., og fra 199.995 kr med syv sæder. Interiøret er ikke luksuriøst, men det virker robust. Infotainmentsystemet ser gammeldags ud, men det fungerer.

Jogger er baseret på den samme platform som den mindre Sandero, men meget længere og med masser af plads. Der er tre bagsæder i fuld bredde, og i det enorme bagagerum kan man få yderligere to sæder, der kan foldes op og ned. Der kan godt sidde en voksen i foldesæderne på korte ture, men det høje gulv betyder, at siddestillingen ikke er videre behagelig. Alle sæderne er bemærkelseværdigt korte og giver meget lidt støtte under lårene.

Motoren er en benziner med 110 hk og med masser af sejtræk, så bilen nemt kommer op i fart. Jogger fås kun med manuelt gear, og det er en grim oplevelse. Gearstangen er som at røre i en spand vand med en pind.

Læs også: De mest interessante elbiler på markedet!

Støjniveauet ved kørsel er højt, især vindstøjen fra de forreste sideruder er bemærkelsesværdig. Udstødningen slutter lige under venstre bagdør – formentlig fordi den er baseret på en langt kortere bil – og lyder lidt, som om der er hul i lydpotten. Der er ikke luftdyser til hverken anden eller tredje sæderække, og blæseren skal arbejde på højtryk for at holde temperaturen i kabinen.

Det absolut største minus i Jogger’s karakterbog er sikkerheden. Kun én stjerne blev det til, da Euro NCAP testede den. Det trækker ned, at Joggers nødbremse ikke genkender fodgængere og cyklister, og at det ikke er muligt at få vognbaneassistent eller adaptiv fartpilot, men på passagersikkehed klarer Jogger sig ok uden at være en stjerne. Hvis Dacia har børnefamilien som mål, kunne det måske betale sig at fokusere mere på sikkerhed.

Vi synes

Det er umuligt at få benzin og syv sæder billigere – men der skal sluges nogle kameler.

dacia jogger 7 sæder billig

Alle sæderne bag forsæderne kan foldes ned - i det tilfælde får ud 1.819 liter at pakke på.

© Dacia
dacia jogger 7 sæder billig

Baglygterne ligner lidt dem fra en Volvo - men lad dig ikke snyde! Jogger er både billig og rumænsk.

© Dacia

Ingen hybrid - endnu

Den sidste store nyhed, som Jogger bringer på banen, er hybriddrift. For første gang i Dacia's historie er det muligt at udstyre en bil med hybriddrivline - dog ikke af den danskervenlige, opladelige slags.

I stedet består hybridsystemet af en 1,6-liters benzinmotor og en mindre elmotor, der samlet leverer 140 hk - præcis som i hybridmodellerne Renault Clio og Arkana.

Hybridudgaven af Jogger kommer til Danmark i 2023.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...