Dacia Duster runder en million

Herhjemme går de fleste købere af den billige Duster efter diesel, 4x4 og højeste udstyrsniveau

15. april 2014 af Bil Magasinet

Salget af Duster over hele verden har nu samlet set nået én million solgte eksemplarer på fire år. Duster bliver produceret på fem fabrikker og sælges i mere end 100 lande, og er den bedst sælgende Renault-model på verdensplan.

Duster markedsføres i Europa som en Dacia, men i de fleste andre regioner er den forsynet med Renault logo. Denne strategi forklarer program direktør i Renault Arnaud Deboeuf således.

“Duster er en global succes historie. Med Renault branding hjælper det med til at udvikle Renaults ekspansion på nye markeder. På samme tid markedsføres den som Dacia i Europa og tiltrækker nye kunder til Renault gruppen” fortæller Arnaud Deboeuf.

Det største marked for Duster, hvor bilen er branded som Renault, er Rusland, hvor der siden lanceringen er solgt i alt 151.633 biler. Rusland følges tæt af Frankrig, hvor Duster markedsføres som Dacia. Har salget siden introduktionen for fire år siden været på 145.612 styks. På 3. pladsen kommer Brasilien, hvor den er solgt i 117.303 eksemplarer. Indien, hvor den er solgt i 85.974 styks og på femte pladsen vores naboland mod syd - Tyskland. Her er Dacia Duster solgt i 70.159 styks.

Herhjemme har Renault/Dacia netop lanceret Duster, og det går foreløbig fint:

” Vi ligger over vores salgsmål for Duster og vi er meget tilfredse”, siger Thomas Kohl, der er produktansvarlig for Dacia i Danmark.

Kigger man på hvilke modeller der sælger er det ikke overraskende, at otte ud ti er med dieselmotor og størstedelen med 4x4. Mere overraskende er det måske, at kunderne næsten uden undtagelse vælger det højeste udstyrsniveau.

” Det har været en god oplevelse at se at Dacia kunder - ikke bare på Duster - men på alle modeller, vælge det højeste udstyrsniveau. Men det hænger givet sammen med at bilen er billig og det er ekstraudstyret faktisk også, så derfor går køberne all in”, siger Thomas Kohl.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...