Dacia Duster fra 140.000 kr.

Med forhjulstræk, dieselmotor og anstændigt udstyr lander lavprisbilen på 160.000 kr.

20. januar 2014 af Steen Bachmann

Dacia Duster er godt nyt for danskere, der gerne vil have en SUV, men ikke har råd til én. Priserne begynder ved 139.990 kr. med en gammeldags benzinmotor, forhjulstræk og 5-trins manuelt gear, men den skal du ikke købe, da her slet ikke følger udstyr med. Tag i stedet varianten, som importøren forventer at sælge flest af; 90 hk diesel og forhjulstræk i det mellemste udstyrsniveau Ambiance. Den kommer til at koste 159.990 kr. 

Den faceliftede Duster, der kommer til Danmark til marts, har samme proportioner som den originale model fra 2010. Her er nyt instrumentbord og nye sæder for og bag, og mulighed for at tilkøbe Renault's Medianav-system med 7" trykfølsom skærm og navigation, Bluetooth, radio og stik til USB og MP3.

Video: Her er Bil Magasinets første indtryk af Dacia Duster

Dacia Duster fås med træk på forhjulene eller træk på alle fire. I 4x4 versionen er bunden forstærket, og der er øget frihøjde og tre køreprogrammer:

4x2 mode: Transmissionen spærres, så den kun har forhjulstræk, hvilket mindsker friktionen og øger brændstofeffektiviteten.

Auto mode: Her fordeles trækkraften automatisk mellem for og baghjul alt efter vejgreb.

Lock mode: Her låses transmissionen så kraftfordelingen er 50/50.

Den danske pakke
Dacia Duster introduceres i Danmark i slutningen marts og alle motorvarianter er tilgængelige, men koblet til forskelligt udstyr. I Danmark opereres med tre forskellige varianter. Base, Ambience og Laureate.

Base er som navnet antyder basisversionen, som kun introduceres sammen med 1,6 benzin. Her får man motion, når vinduerne skal op. Trænet stemmen, når man har lyst til musik, og lært at låse efter sig når man går ud af bilen. Altså: Elruder, radio og centrallås er ikke en mulighed.

Ambience er næste variant. Standardudstyr omfatter blandt andet elruder for, fjernbetjent centrallås, Plug&Play radio, Bluetooth telefoni og tagrælinger. Denne version fås til både 90 og 110 hk diesel og til 125 hk benzinversion.

Laureate er topversionen. I Laureate er aircon, kørecomputer, tågelygter, 16 tommer fælge, elruder/elspejle og indfarvede kofangere standard. Denne version fås til dieselversionerne og til den 125 hk benzinversion.

4X4 versionen fås i sammenhæng med 90 og 110 hk diesel og med 125 hk benzin.

Ekstraudstyr
Aircon 5.990 kr.
Medienav: 4.990 kr.
Læderrat: 900 kr.
4x4-kit med krompakke og 17"-fælge: ca. 15.000 kr.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...