Wow: Dacia rykker en klasse op med model Bigster

Ny strategi for Renault-koncernen omfatter overraskende lancering af ny og større SUV-model fra Dacia

15. januar 2021 af Mikkel Thomsager

En ny og større SUV-model fra Dacia er allerede navngivet. Bigster hedder modellen, der bliver storebror til Duster og skal være klar i 2025 som en del af en ny strategi for Renaults discount-mærke.

Dacia Bigster bliver 4,6 meter lang med deraf følgende rummelig kabine, og det bliver den hidtil største og dyreste Dacia i programmet. Bigster vil kunne fås med både elmotor og hybriddrivline.

Bigster en del af en større om omorganisering af Renault-koncernen, som rummer en 5-årsplan med fokus på Dacia som mærke. Det inkluderer et tættere samarbejde mellem Lada og Dacia .

”Med etableringen af en ny forretningsenhed, hvor Dacia knyttes sammen med Lada, kommer vi til at benytte den fælles CMF-B platform, og vi vil udnytte synergien med Lada til udvikling af nye fælles produkter. Første produkt vil blive en SUV i C-Segmentet”, siger Denis le Vot direktør for for Dacia og Lada.

Gennem de seneste 15 år har Dacia haft succes med opskriften på at skabe billige og forholdsvis simple biler bygget på basis af gennemprøvet Renault-teknik. Dacia er i dag etableret i 44 lande og har hidtil solgt 7 mio. biler. 

 Som en del af den nye strategi vil Dacia udvikle en ny fælles og fleksibel platform, der gør det muligt at gå fra de fire nuværende forskellige platforme til blot en enkelt – som skal danne grundlag for ikke mindre end 11 karrosserivarianter.

Om kort tid introduceres Dacia deres første elbil, Dacia Spring Electric. Den skal være Europas billigste elbil og kommer både som varebil, delebil og personbil. Den nye platform vil kunne bruges til både el, hybrid og forbrændingsmotorer.

Herunder kan du se Dacias video-præsentation af Bigsters design. (hop 1 minut ind):

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...