Dacia Spring Electric
Dacia Spring Electric

Billig elbil fra Dacia på vej til Danmark

Det rumænske mærke tager Renault-koncernens billigste elbil til Danmark, hvor den skal et pænt stykke under 200.000 kr. for at give mening

18. oktober 2020 af Steen Bachmann

Dacia har en eldrevet lillesøster til Dacia Duster på vej. Den hedder Dacia Spring Electric og er et bud på en kompakt elbil med lav pris, som opfylder alle de behov, man kan stille til en lille, høj elbil med dagens teknologi. 

Tjek prisen for 3 numre af det trykte Bil Magasinet - det er billigere, end du tror!

Rækkevidden er 225 km i WLTP-normen og op til 295 km ved bykørsel. Det betyder ifølge Dacia, at de færreste brugere vil have brug for at lade mere end et par gange om ugen.

Spring Electric er 373 cm lang, 162 cm bred og 151 cm høj, har plads til fire voksne og har et  bagagerum på 300 liter.

Dacia med topfart på 125 km/t

Elmotoren er på 44 hk, hvilket ikke lyder af meget – drejningsmomentet på 125 Nm er dog tæt på det samme som i 0,9-liters TCe-motor på 90 hk. Den sidder blandt andet i en Renault Clio eller i den nuværende Dacia Sandero. Batteriet er på 26,8 kWh.

Topfarten er opgivet til 125 km/t.

Dacia Spring Electric
Dacia Spring Electric

Udstyr omfatter 6 airbags, 7" stemmestyret skærm, automatisk nødbremsesystem og Apple Carplay. Via en kommende app kan man fjernbetjene opladning og aircon-system.

Dacia Spring Electric fås i tre udgaver: En til delebiler, som vi kender det fra Green Mobility, en som varebil og en som personbil.

Dacia Spring kan lades på en halv time

Markedet for delebiler vokser – der er nu 9.000 Renault-biler i Europa i delebilsordninger. Med Dacia Spring har man lanceret en bil, hvor delebilsoperatørerne har adgang til bilens CANbus system og interiøret er designet, så det er nemt at vedligeholde - og kan holde til heftig brug.

Den gennemsnitlige delebilsbruger i storbyen har bilen i 40 minutter og kører 8 kilometer, så er der kun behov for opladning af bilen en gang om ugen. Dette kan i øvrigt ske med både DC og AC opladning. 80 % opladning klares på en time med 30 kW DC-lader, mens det tager fem timer at lade fuldt op fra en 7,4 kW ladeboks.  

Dacia Spring Electric
Dacia Spring Electric

Flere storbyer har forbudt dieselbiler eller har planlagt at gøre det, og derfor fås Dacia Spring som varebil beregnet til såkaldt "last mile delivery". Som varevogn er der plads til 800 liter i varerummet og i alt 325 kg last.

Dacia Spring lanceres først som delebil – det sker i foråret og til efteråret 2021 kommer den som varevogn og som personvogn.

Her er 3 år/100.000 km garanti, mens batteriet er omfattet af 8 år/120.000 km garanti.

Der foreligger endnu ikke danske priser ligesom dato for lancering heller ikke ligger fast endnu.

Dacia Spring Electric
Dacia Spring Electric

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...