Citroen C21 SUV crossover spionfotos
© Automedia

Spionfotos: Citroën tester mini-SUV i Nordsverige

Bilspottere fra Automedia har ligget på lur og nu er der nyt: Citroën tester en ny, kompakt SUV i Nordsverige. I første omgang er den til Indien, men den kan ende i Europa.

13. marts 2021 af Frederik Hauschildt

Ny SUV fra Citroën

Citroën C21 er det interne navn på den kompakte crossover-SUV, Citroën i øjeblikket tester bag et lag af kamuflage og tape. Ved første øjekast er det tydeligt, at bilen deler mange detaljer med nuværende Citroën modeller, og specielt ved de forreste lygter det tydeligt, at æblet ikke falder langt fra træstammen.

Om bilen vides ikke meget, men Automedia hævder, at bilen formegentlig vil være en udelukkende benzindrevet minibil, med motormuligheder, der både omfatter turbo- og sugemotorer, samt manuelle og automatiske gearkassemuligheder.

Citroen C21 SUV crossover spionfotos
© Automedia

SUV til Indien?

Bagtil er det sværere at se ligheden. Her er også kamufleret ekstra godt, med en forlængelse af bagsmækken og en skarp begrænsning af alle åbninger. Det der dog er tydeligt er, at bilen er kortere, lavere og smallere end nogen variant, vi kender til i Danmark. Det er fordi, SUV'en ikke i første omgang hører Danmark til.

C21 skal først og fremmest være en del af Citroëns 'C-Cubed' projekt i Indien, hvori det franske mærke vil lancere tre biler specifikt til det indiske marked. Den skal altså dele klasse med en masse biler, vi slet ikke kender til i Danmark, heriblandt Suzuki Vitara Brezza og Ford EcoSport.

Citroen C21 SUV crossover spionfotos
© Automedia

Kan også komme til Europa

Planen omfatter udelukkende den indiske udrulning af C21 i første omgang. Når det så er sagt, så har Citroën siden 2009 ikke haft en C2 i modelprogrammet. Denne kompakte SUV kunne altså fylde et hul i det franske lineup, og potentielt blive en spiller i Citroëns globale modelprogram.

CMP-platformen, som C21 angiveligt er baseret på, har også mulighed for PHEV-integration, så bilerne kan potentielt live relevante på dansk jord også. Det ville ikke være første gang, en model tiltænkt til det indiske marked også lander i Danmark. Renault Kwid kørte mange år rundt i Indien, før EV-varianten Dacia Spring's ankomst blev annonceret.

Citroen C21 SUV crossover spionfotos
Renault Kwid

landede i Indien lang tid før, bilen rørte Danmark.

© Renault

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...