Citroën C3 2020
© Esben Skrumsager // Bil Magasinet

Skarp pris: Nu er den veludstyrede Citroën C3 landet i Danmark

I denne weekend har Citroën dansk premiere på den nye C3. Her kan du blive klogere på priser og udstyr.

26. november 2016 af Esben Skrumsager

Siden introduktionen af C3 i 2002 er der produceret over 3,5 mio. eksemplarer, og herhjemme blev den kåret til ”Årets Bil i Danmark 2003”. Den nye Citroën C3 – der har Danmarkspremiere i denne weekend – efterfølger således en af mærkets store bestsellere.

Læs her om forskellen til den gamle model

– Det er en meget vigtig model for os, da C3 udgør godt en femtedel af salget i Europa. Med sin stærke personlighed og gode komfort er det en bil, som vil kunne tiltrække nye kunder og bidrage til at forynge mærket, lyder det fra generaldirektøren for Citroën, Linda Jackson, i en pressemeddelelse.

Fransk design

Den nye C3 har tydelige Citroën-træk med en front, hvor lygterne er placeret i to niveauer, og hvor den dobbelte kromliste fra Citroën-logoet strækker sig over mod LED-kørelysene, hvilket skal give bilen bredde, mens tågelygterne indrammes af farvede felter, som også er en del af det friske design.

Set i profil synes taget på bilen at svæve takket være de sorte A-stolper. Forholdet mellem rudeareal og karrosseri er naturligvis ikke tilfældig. Den høje karrosserilinje giver bilen en robust og beskyttende karaktér. Hvor vidt den så reelt er sikker, ved vi ikke, da den endnu ikke er blevet crash-testet.

Citroën C3 2020

Et andet meget markant element i designet er de såkaldte airbumps, som beskytter mod hverdagens småstød og knubs og er placeret på den nederste del af dørene. De består af små lommer fyldt med luft, og den bløde overflade er modstandsdygtig over for ridser og småskrammer.

Vi så dem første gang på Citroën C4 Cactus, hvor de i begyndelsen var relativt udskældte, men efterhånden har bilisterne tilsyneladende taget dem til sig.

Netop derfor kan det virke mærkeligt, at C3 på det danske marked ikke kommer med airbumps som standard. Dem skal man betale ca. 5000 ekstra for. I stedet får bilen en fordybning i siden, hvor luftpuderne skulle have siddet.

Citroën C3 2020

Bilens udvendige længde er 3,99 meter, højden 1,47 meter, bredden 1,75 meter og akselafstanden er 2,54 meter. Bagagerummets volumen er 300 liter.

Det danske modelprogram

Den nye Citroën C3 fås med den 3-cylindrede PureTech-motor, der kan leveres med 83 hk eller 110 hk med manuelt gear. Alternativt er dieseludgaven udstyret med BlueHDi med 100 hk og Stop&Start. 

Det danske modelprogram omfatter fem udstyrsniveauer: Live, Feel, Paris, Shine, Shine Sport. Nogle af dem er specielle til kampagnemodeller, men kampagne modellerne er der hele tiden. 

Standardudstyr på ”Live”

Bl.a. 15" stålfælge, læsning af hastighedsskilte, fartpilot og hastighedsbegrænser, fjernbetjent centrallås, indfarvede sidespejle, halogen-baglygter, højdejustering af førersæde, bluetooth, el-justerbare sidespejle, coffee-break alarm, nedfældeligt bagsæde 2/3 og Isofix-beslag på de to yderpladser bag.

Standardudstyr på ”Feel”

Hertil kommer på ”Feel” bl.a. el-sideruder foran, 7" touch screen med Mirrorlink og Carplay, Radio Connect med seks højttalere, bluetooth, vejstribealarm, automatisk klimaanlæg, varme i forsæder, 16" stålfælge, LED-kørelys og optimerede dæk (dog ikke på PureTech 110).

Standardudstyr på "Paris"

Ud over ovennævnte også, airbumps på siden af bilen, farve til airbumps, baksensor, tågelygter, navigation, ratbetjening og indfarvede el-justerbare sidespejle med varme.

Standardudstyr på "Shine"

Ud over ovennævnte også, 16" alufælge, active safety brake, mørktonede sideruder bag, el sideruder bag, regn- og lyssensor, mulighed for flere farver til taget,  

Standardudstyr på "Shine Sport":

Udover Shine er der på Shine Sport: 17" alufælge, bakkamera, nøglefri adgang, komfortsæder og interiøret får techwood.

Danske priser på C3

Citroën introducerer den nye C3 herhjemme som en meget veludstyret fem-dørs familiebil til meget skarpe priser.

  • 83 hk benzin'er med Live udstyrsvariant koster 114.990 kr.
    • for 10.000 kr. ekstra får du Feel udstyrsvarianten, 15.000 kr. oveni og så hedder det Shine. Shine Sport koster 20.000 kr. oven i, så prisen ender på 169.990 kr. 
  • 100 hk Diesel koster fra 174.990 kr. med Live udstyrsvariant.
    • 15.000 ekstra og så får man Shine, mens man for 20.000 kr. oveni hedder udstyret Shine Sport  

Læs om Mikkel Thomsagers indtryk af bilen her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...