© Esben Skrumsager // Bil Magasinet

Skarp pris: Nu er den veludstyrede Citroën C3 landet i Danmark

I denne weekend har Citroën dansk premiere på den nye C3. Her kan du blive klogere på priser og udstyr.

26. november 2016 af Esben Skrumsager

Siden introduktionen af C3 i 2002 er der produceret over 3,5 mio. eksemplarer, og herhjemme blev den kåret til ”Årets Bil i Danmark 2003”. Den nye Citroën C3 – der har Danmarkspremiere i denne weekend – efterfølger således en af mærkets store bestsellere.

– Det er en meget vigtig model for os, da C3 udgør godt en femtedel af salget i Europa. Med sin stærke personlighed og gode komfort er det en bil, som vil kunne tiltrække nye kunder og bidrage til at forynge mærket, lyder det fra generaldirektøren for Citroën, Linda Jackson, i en pressemeddelelse.

Fransk design

Den nye C3 har tydelige Citroën-træk med en front, hvor lygterne er placeret i to niveauer, og hvor den dobbelte kromliste fra Citroën-logoet strækker sig over mod LED-kørelysene, hvilket skal give bilen bredde, mens tågelygterne indrammes af farvede felter, som også er en del af det friske design.

Set i profil synes taget på bilen at svæve takket være de sorte A-stolper. Forholdet mellem rudeareal og karrosseri er naturligvis ikke tilfældig. Den høje karrosserilinje giver bilen en robust og beskyttende karaktér. Hvor vidt den så reelt er sikker, ved vi ikke, da den endnu ikke er blevet crash-testet.

Et andet meget markant element i designet er de såkaldte airbumps, som beskytter mod hverdagens småstød og knubs og er placeret på den nederste del af dørene. De består af små lommer fyldt med luft, og den bløde overflade er modstandsdygtig over for ridser og småskrammer.

Vi så dem første gang på Citroën C4 Cactus, hvor de i begyndelsen var relativt udskældte, men efterhånden har bilisterne tilsyneladende taget dem til sig.

Netop derfor kan det virke mærkeligt, at C3 på det danske marked ikke kommer med airbumps som standard. Dem skal man betale ca. 5000 ekstra for. I stedet får bilen en fordybning i siden, hvor luftpuderne skulle have siddet.

Bilens udvendige længde er 3,99 meter, højden 1,47 meter, bredden 1,75 meter og akselafstanden er 2,54 meter. Bagagerummets volumen er 300 liter.

Det danske modelprogram

Den nye Citroën C3 fås med den 3-cylindrede PureTech-motor, der kan leveres med 68 og 82 hk med manuelt gear. Alternativt er dieseludgaven udstyret med BlueHDi 75 med Stop&Start. I begyndelsen af næste år vil den nye C3 også kunne leveres med PureTech 110 med manuelt gear og lidt senere med 6-trins automatgear.

Ved introduktionen omfatter det danske modelprogram tre udstyrsniveauer: Live, Feel og Feel+.

Standardudstyr på ”Live”

Bl.a. vejstribealarm, læsning af hastighedsskilte, fartpilot og hastighedsbegrænser, fjernbetjent centrallås, indfarvede sidespejle, halogen-baglygter, højdejustering af førersæde, varme i forsæder, coffee-break alarm, nedfældeligt bagsæde 2/3 og Isofix-beslag på de to yderpladser bag.

Standardudstyr på ”Feel”

Hertil kommer på ”Feel” bl.a. el-sideruder foran, el-justerbare sidespejle, LED-kørelys og optimerede dæk (dog ikke på PureTech 110).

Standardudstyr på "Feel+"

Ud over ovennævnte også 7” touch screen med Mirror Link og Carplay, automatisk klimaanlæg, el-sideruder for og bag, Radio Connect med seks højttalere, bluetooth, USB-indgang og ratbetjening samt Visibilitetspakke, der bl.a. omfatter regnsensor, tågeforlygter og indfarvede el-justerbare sidespejle med varme.

Danske priser på C3

Citroën introducerer den nye C3 herhjemme som en meget veludstyret fem-dørs familiebil til meget skarpe priser.

Introduktionspriserne ekskl. levering er PureTech 82 Feel+ til 139.990 kr., PureTech 110 S&S Feel+ til 159.990 kr. og BlueHDi 75 Feel+ til 145.990 kr.

Billigste variant bliver Live-udgaven med de 68 benzinheste. Den koster fra 119.990.

Du kan læse mere om bilen her eller se Mikkel Thomsagers første indtryk af den nye C3 herunder:

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...