Premiere: Første indtryk af den nye familie-Citroën

C3 Aircross er en konkurrent til Renault Captur og Peugeot 2008 – men måske også til Ford Focus og Opel Astra?

13. juni 2017 af Mikkel Thomsager
citroen c3 aircross

Peugeot og Renault har udvidet crossover begrebet i den lille klasse med Peugeot 2008 og Renault Captur. Nu vil Citroën også være med. C3 Aircross hedder en ny kompakt SUV eller crossover, som det franske mærke introducerer i Danmark fra slutningen af oktober.

Citroën kalder selv den lille ny for en SUV, som normalt beskriver en høj stationcar/hatchback biltype, der også fås med firehjulstræk. C3 Aircross fås ikke med firehjulstræk, men designer rummer flere karakterer, som ofte forbindes med en SUV.

citroen c3 aircross

Det gælder den højde næsten lodrette front, frinhøjde som er på 17,5 cm, skærmkanterne i plastic, tagbøjler og C3 Aircross vil også kunne fås med køreprogrammer, som er rettet med let off roadskørsel.

C3 Aircross måler 415/176/164 cm (L/B/H) på en akselafstand af 260 cm, hvilket ifølge Citroën er nok til at gøre den til klassens mest rummelige. Bagagerummet er på 410 liter, hvilket svarer til, hvad man finder i Golf-klassen, men det kan udvides til 520 liter, hvis man skubber bagsæderne frem. Bagsæde kan forskydes i to dele med 15 cm.

citroen c3 aircross
© Citroen

Fra den statiske præsentation i Paris kan undertegnede afsløre, at bagsædepladsen er fin. Siddepositionen er høj og opret, med den er rigelig lofthøjde og god plads til knæene.

Ud over Renault Captur og Peugeot 2008 bliver konkurrenterne til C3 Aircross skaberen af klassen, Nissan Juke, Suzuki Vitara og så ikke mindst den nye Opel Crossland X, som C3 Aircross også dele teknik med, og de to har næsten identiske mål.

Citroën C3 Aircross er klar i Danmark allerede i slutningen af oktober i år. Priserne er endnu ukendte, men forvent en startpris lige under 180.000 kr.

Se Mikkel Thomsagers video-præsentation af bilen herunder.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...