2018 Citroën C5 Aircross, front, driving, white
2018 Citroën C5 Aircross

Ny dansk Citroën-direktør: Vi skal være det ekstravagante franske mærke

Christian Haugaard er nyudnævnt direktør for Citroën Danmark og DS Automobiles. Hvad er planen, og hvor er mærkerne på vej hen?

5. januar 2018 af Steen Bachmann

Citroën fylder 99 år i år, og lader op til det store 100 års-jubilæum i 2019 ved at ansætte en dansk chef. Christian Haugaard kommer fra Interdan Leasing A/S og bliver udover Citroën også boss for DS Automobiles, som er et selvstændigt mærke ejet af Citroën.

Hvor står Citroën i Danmark ved udgangen af 2017?

"Hos Citroën Danmark har vi haft et travlt 2017 med lanceringen af den nye SUV, C3 Aircross. DS og Citroën er blevet to selvstændige mærker, hvor DS er PSA-koncernens premium-brand. Fra og med lanceringen af den kommende DS7 Crossback vil DS eksklusivt blive forhandlet af DS-forhandlere."

Hvad er planen i 2018?

"I 2018 vil Citroën fortsætte med at være det modige, franske mærke, der sætter komfort og design på agendaen med et større facelift af C4 Cactus, der bliver den første i rækken med et nyudviklet affjedringssystem. Vi ser også frem til den nye C5 Aircross og en ny Berlingo, der bliver vigtig både for børnefamilier og som varebil. Og så kan vi fejre henholdsvis 70- og 50-års jubilæer for de ikoniske 2CV samt Méhari. På DS-siden lancerer vi den nye DS 7 Crossback, der kommer til at vise vejen for fransk avantgarde i 2018."

DS7 Crossback, copper, driving
DS7 Crossback

Kommer der snart en ny C5?

"Ja, Citroën har allerede vist den nye C5 Aircross, der har premiere i 2018. Og vi har yderligere endnu en D-segment-størrelse bil på trapperne. Citroën gør meget ud af at leve op til løftet om, at være et people minded brand, hvorfor man har mere fokus på at skabe biler, som passer vores kunders behov – også i fremtiden – end at finde afløsere til udgåede modeller. Derfor vil man i fremtiden se biler, der træder mere og mere ud af de klassiske segmenter."

Hvorfor har I kun to års fabriksgaranti?

"Som privatejet importør er fabriksgaranti ude af vores hænder, hvorfor det er et spørgsmål, der skal rettes direkte til fabrikken."

2018 Citroën C3 Aircross, blue, front, driving
Citroën C3 Aircross© Søren Juul

Hvor stor bliver leasingandelen for nye Citroëner i 2018?

"Det er meget svært at sige, men vi følger markedet, hvilket betyder, at bliver leasingandelen større generelt, så gør den det også for Citroën."

Hvad betyder de lavere registreringsafgifter for Citroën?

"Vi oplever, at de lavere afgifter gør, at kunderne køber mere udstyr og vælger biler med mere udstyr. Derfor vil man i fremtiden se samme udvikling i de biler, som vi vil tilbyde. Det vil sige Citroën-biler med mere udstyr."

Christian Haugaard
Christian Haugaard© S. Bachmann

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...